Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Figyelem: január 31-én lejárnak az éves autópálya matricák!

2024. 01. 30. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

A tavaly megvásárolt országos autópálya matricák érvényessége 2024. január 31-én éjfélig tart. Ha eddig még nem tette meg, szerezze be idei úthasználati jogosultságát! Sok esetben idén is az országos konstrukció a legköltséghatékonyabb, ugyanakkor az éves vármegyei matricák sem véletlenül népszerűek. Segítünk eligazodni a lehetőségek között!

Itt a legfőbb ideje, hogy tájékozódjon az árakról, iletve az idei évet érintő változásokról. Nem csak az e-matricák ára, hanem a büntetések összege is szemmel láthatóan növekedett január 1-ével, így semmiképp nem éri meg kockáztatni. Meggyőződésünk, hogy az autópálya matrica vásárlás az autopalyamatrica.hu portál erre kialakított felületén a leggyorsabb, legkényelmesebb, illetve több szempontból a legelőnyösebb megoldás.

 

Minden egy helyen az éves országos megyei matricáról

A hazánk valamennyi díjköteles útjára korlátlan utazási lehetőséget nyújtó éves országos autópálya-matricák érvényessége több mint 1 évre is szólhat, ugyanis az minidig a tárgyévet követő év első hónapjának a végén jár le. Az idén megváltott e-matricák esetében ez 2025. január 31-e éjfélt jelenti.

Ha Ön gyakran és sokfele utazik az országban, anyagilag jó eséllyel jobban jár az egy országos, mint a több vármegyei matrica megvásárlásával. Az autopalyamatrica.hu oldalon található, ingyenes térképes kalkulátor segítségével megtervezheti az Ön által használt díjköteles útszakaszok pályadíj költsége. Itt feketén-fehéren látni fogja, Önnek hány vármegyei matricára lenne szüksége, illetve melyik ponttól jár jobban, ha az egész országot lefedő opciót választja.

A kalkulátor adatbázisa folyamatosan frissül, így az új, 2024-ben fizetőssé vált fizetős útszakaszokat is tartalmazza. Bátran próbálja ki az eszközt, mielőtt matricát vásárol, hogy az Ön számára legmegfelelőbb e-matricák kerülhessenek az online kosarába.

Figyelem: január 31-én lejárnak az éves autópálya matricák!

 

Idén fizetősség váló utak

Január 1-ével több, eddig útdíjmentesz sztrádaszakasz vált matrica-kötelessé. Ezek a következők:

  • a teljes M0-ás autóút

  • az M44-es Lakitelek/Tiszakécske csomóponttól Tiszaüg/Tiszakürt csomópontig

  • az M44-es Szolnok/Martfű/Kunszentmárton csomóponttól Békéscsaba-Gyula/Debrecen-Szeged csomópontig

  • az M4-es Abony-kelet/Szolnok nyugat csomóponttól Törökszentmiklós-nyugat/Szajol csomópontig

  • az M44-es Lakitelek/Tiszakécske csomóponttól Szarvas/Szentes csomópontig

  • az M30-as Miskolc észak és Miskolc dél közötti szakasza

  • az M31-es Nagytarcsai csomóponttól M3-M31 csomópontig

  • az M76-os Balatonszentgyörgy/Balatonberény csomóponttól Keszthely-Fenékpuszta csomópontig

 

Fontos változás az autóbuszoknál

A B2 kategória esetében komoly változásra hívjuk fel figyelmét. A 2013. évi LXVII. törvény értelmében a nehézgépjárműnek minősülő, azaz 3,5 t megengedett legnagyobb össztömeg feletti autóbuszoknál kivezették az éves országos és éves vármegyei autópálya matricát.

Az eddigi rendszert egy, a megtett úttal arányos e-útdíj megoldás váltja. Az új modell a B2 díjkategóriában 2024. február 1-től lép érvénybe. Ez egyben azt is jelenti, hogy az autóbuszoknak bármilyen érvényességű matricájuk is van, 2024. január 31-el a meglévő autópálya matricák érvényessége automatikusan megszűnik.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...