Aktuális akciók
Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Foglalási hullám indult Sárváron az utóbbi hetekben

2021. 04. 28. 12:55
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő
A koronavírus-járvánnyal összefüggő korlátozó intézkedések enyhítésének hírére egyfajta foglalási hullám indult meg Sárváron. A szállás típusát, a kikapcsolódás hosszát illetően vannak ugyan minimális eltérések, a rugalmasság azonban továbbra is fontos. A foglalási állomány még így is lemaradásban van.

Az érdeklődők jellemzően kíváncsiak arra, hogy mennyire rugalmasak a feltételek. Vagyis lemondás esetén visszajár-e a befizetett összeg. Valamennyi, foglalásokkal kapcsolatos óvatosság tehát az enyhítéssel, az átoltottsággal kapcsolatos jó hírek ellenére is tapasztalható.

 

A nyári vakáció fixálásával úgy tűnik az emberek nagy része még kivár. Most jellemzően a megszokott környezetből való kiszakadáson van a hangsúly.

 

Erre lehet legalábbis következtetni abból, hogy a többség májusra, a nyár elejére foglal. Illetve ezt igazolja az is, hogy a hosszú, 7 napos vakációk helyett egyelőre a pár napos kikapcsolódáson van a hangsúly.

 

Mindez a Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. körképéből derült ki. A fürdőváros TDM szervezete a helyi szállásadóktól érdeklődött a jelenleg tapasztalható trendekről.

 

 

Haller Ferenc, a TDM ügyvezetője elmondta: a kapott válaszokból egyebek mellett az is látszik, hogy a hirtelen megnövekedett érdeklődések ellenére a foglalási állomány tavalyhoz képest jelentős lemaradásban van. Persze a foglaltság napról napra növekszik, egyre jobban fogynak a szobák, de a nyári vakációkat valószínűleg még csak a következő hetekben, a fürdők megnyitása után fixálják az emberek - teszi hozzá a szakember.

 

Sárváron egyébként az árak jellemzően a tavalyi szinten vannak. Nagyfokú drágulás nem tapasztalható. Sőt, bizonyos szálláshelyek még kedvezményes tavaszi, nyári csomagokat is hirdettek. Ami az idén szinte minden szállásadónál nagyobb hangsúlyt kap, az a pünkösdi hosszú hétvége - összegzi a tapasztalatokat Haller Ferenc.

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...