Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Hogyan fejlődj a nemzetközi áruszállítás piacán?

2023. 02. 01. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

A behozatali-kiviteli közúti fuvarozás bizonyos termékek új, az előállítási helyüktől jelentős távolságra található piacokra való bevitelét teszik lehetővé. Nemzetközi áruszállítással fogyasztási cikkek vagy különleges áruk (veszélyes áruk vagy nehézteherszállítás) szállíthatók a törvény által meghatározott határokon belül.

Ebből kifolyólag ez a gazdasági ágazat számos lehetőséghez biztosít hozzáférést azok számára, akik áttekintő üzletet szeretnének kifejleszteni. Te is a nemzetközi áruszállítás irány érdeklődő vállalkozók egyike vagy? Ebben a cikkben annak alapjait tekintjük át, hogyan tudod fenntarthatóan növelni vállalkozásodat a piaci helyzeted megerősítése érdekében.

 

1. Végezz részletes piacelemzést

Ha egy olyan dinamikus területen szeretnéd biztosítani a sikeredet, mint a nemzetközi áruszállítás, fontos, hogy részletes ismeretekkel rendelkezz a piac sajátosságairól. Ugyanakkor a kedvezményezett – azaz a határokon túl szállítandó árukkal rendelkező – cégek preferenciáit szintén figyelembe kell venni a piacelemzés elvégzése során.

 

Ha tapasztalattal rendelkezel a területen, akár teherautósofőrként, akár szállításszervezőként egy másik cégnél, az mindenképp előnyt jelent. Ezt azért mondjuk el, mert számos olyan szempont van, amit el kell intézned a járműflotta létrehozásától a szállításra engedélyezett személyzet alkalmazásán keresztül egészen az engedélyeztetésig, hogy üzleti tevékenységed teljes mértékben a törvény keretein belül végezhesd.

 

Ne feledd, hogy a nemzetközi áruszállítást a szervek specifikus törvénycsomagok segítségével szabályozzák, a keret, amelyen belül mozogsz pedig a szállított áruk függvényében mozoghat. Példa: Nehézteherszállítás kivitelezésének feltételei.

 

2. Ismertesd az általad nyújtott szolgáltatásokat

Használj online fuvarközvetítési szolgáltatást a céged ajánlatának ismertetésére. Egy ilyen platform fő előnye, hogy a nemzetközi fuvarozókat sokkal gyorsabban közelebb hozza a szállítandó árukkal rendelkező cégekhez.

 

Használd ki azt, hogy mennyire egyszerűen felveheted a kapcsolatot a potenciális partnerekkel, és hosszú távú együttműködéseket hozhatsz létre. A telefonbeszélgetésekkel, e-mailezéssel és személyes találkozásokkal ellentétben a szállítási szolgáltatási hirdetések posztolása egy ilyen fuvarközvetítő oldalon rendkívül hatékony bemutatási mód.

 

Felhasználói előfizetés ellenében hirdetéseket posztolhatsz, ügyfelekkel való együttműködési lehetőségeket találhatsz, és részletesen megszervezheted a következő szállításokat. Ez azoknak az információs eszközöknek köszönhető, amelyeket egy online fuvarközvetítő oldal minden felhasználója rendelkezésére bocsát: az európai országok hivatalos munkaszüneti napjainak listája, korlátozások bizonyos útszakaszokon, üzemanyagárak valós idejű változásokkal együtt stb.

 

Egyéb rendelkezésedre álló kommunikációs eszközök: bemutató weboldal, YouTube-csatorna, Facebook-oldal, SEO-eszközök, blog a nyújtott szolgáltatások bemutató cikkeivel stb.

 

3. Határozd meg a vállalkozásod működtetéséhez szükséges tőkét

Egy nemzetközi áruszállításra szakosodott üzleti tanácsadócég biztosíthatja számodra a szükséges támogatást egy következetes üzleti terv kidolgozásához. Fontos, hogy tisztán lásd, mekkora tőkére van szükség egy ilyen dinamikus vállalkozás beindításához, de az is fontos, hogy képes legyél meghatározni a szükséges lehetséges finanszírozási forrásokat.

 

Nem kötelező minden alkalommal igénybe venni ezeket a forrásokat, de minden közlekedési vállalkozónak jó, ha ismeri a kedvező finanszírozási lehetőségeket. Ezek igazi védőhálóként hathatnak az általad vezetett cég nehezebb pillanataiban.

 

Fontos ugyanakkor, hogy a kidolgozott üzleti terv az árstratégiát is magában foglalja. Az ilyen szállítmányokkal kapcsolatos szállítási és egyéb költségek súlyozását a végső árnak a lehető legjobban tükröznie kell. Fontos azonban az is, hogy mindezen szempontokat részletesen megbeszéld az igénybe vett tanácsadói csapattal.

 

Ez három azon legfontosabb dolgok közül, amit egy vállalkozónak szem előtt kell tartania egy ilyen vállalkozás indításakor. Fontosságuk megértése, és a fenti tanácsok gyakorlatba ültetése felgyorsíthatja a helyzeted megerősítését egy olyan dinamikus piacon, mint a nemzetközi áruszállítás.

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...