Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Hogyan lehet biztonságosan berendezni egy gyerekszobát?

2021. 11. 09. 14:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Gyerekszobát tervezel épp gyermekednek, és nem akarsz semmit a véletlenre bízni? Mai cikkünkben azt nézzük meg, hogyan kell berendezni a gyerekszobát, hogy az biztonságos legyen bármilyen korú gyermek számára.

Babaszoba a kicsiknek

Amikor egy gyermek először költözik saját szobájába, a hozzáállás családonként nagyon eltérő. Egyes anyák már néhány héttel az kicsi születése után külön szobába helyezik a babát. Máshol a szétválasztásra a második születésnap után kerül sor, amikor a baba kezd önállóbbá válni, és könnyedén el tud tölteni egy éjszakát külön szobában.

Az első esetben egy kiságy lesz a szoba szükséges felszerelése, amely biztosítja, hogy a gyermek biztonságosan alszik a padlóra esés veszélye nélkül. A babaszoba egyéb felszerelése ebben a korban egy pelenkázóasztal és rengeteg tárolóhely lesz, ahol a szülők a baba ruháin és játékain kívül az utódok ápolási eszközeit is tárolhatják. 

 

A babaszoba igényli a legtöbb biztonsági óvintézkedést 

A pici baba igényli a legtöbb figyelmet a szülőktől, hiszen egy kisgyermek szeret felfedezni. Minden sarkot, minden dolgot felfedez. A falak és a szekrények mentén jönnek az első járási kísérletek, és a gyermek megragad mindent, ami kéznél van.

Ezért ebben a korban biztonsági dugókat kell felszerelni az elektromos aljzatokba. A veszélyes tárgyakat magasabb polcokra kell helyezni, hogy a gyermek felügyelet nélkül ne érhesse el őket. Ne feledkezzen meg a fiókokról sem, amelyeket a gyermek ki tud nyitni, és amelyekben késeket, ollókat, gyógyszereket stb. találhat, ezeket mind el kell pakolni.
 

Iskoláskorú gyermekek szobája

Hatéves kora körül a gyermek már kellőképpen felfedezte a szobáját, és tisztában van az előtte álló összes kockázattal. A biztonság kérdése ezért inkább a felelősség és a hobbi felé tolódik el. Itt például az író- és művészeti anyagokról van szó. Például a gyermek által használt ollónak kerek hegyűnek kell lennie. A ceruzákat és zsírkrétákat mindig csak az egyik oldalukon szabad kihegyezni - a gyerekek szeretik a másik oldalukat is kihegyezni.

Ne feledkezzen meg a gyermek egészségéről sem. Kezd abba a korba kerülni, amikor sok időt tölt az íróasztalnál. Szerezzen be tehát egy jó minőségű íróasztalt és széket, amely nem veszélyezteti a gerinc és az egész mozgásszervi rendszer egészséges fejlődését.
 

A tinédzserek átveszik az irányítást a szobában

Az idősebb gyerekek szeretik a szobát magukévá tenni. Ezt nehéz megelőzni, és helyes, ha adunk nekik némi szabadságot. Kamasz gyermekünk előszeretettel alakítja át környezetét, új polcokat, posztereket tesz fel, már maga dekorál. Éppen ezért az a legjobb, ha Ön mindent ellenőriz és ha szükséges, segít a gyermek által kívánt megoldás technikai módosításában is, így mindenki garantáltan elégedett lesz.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...