Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Hogyan válasszon kerti bútorokat az elkövetkező évekre?

2023. 04. 17. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

A kerti bútor vásárlása nem az a típusú feladat, ami szezononként újra és újra megismétlődik. Jó esetben. Akkor, ha minden berendezési tárgy pontosan azt a kellemet, minőséget testesíti meg, ami elvárható. Ezért kompromisszumok és elhamarkodott döntések helyett célszerű alaposan körbejárni ezt a témát, és végül olyan bútordarabokra voksolni, amik éveken át hűségesen szolgálhatnak.

Milyen típusú bútorokban ildomos gondolkodni?

Első ránézésre bagatellnek tűnik ez a felvetés, pedig a https://gardenway.hu/kerti-butorok kínálatát elnézve jócskán akadnak bútorvariációk. Azaz az egyéni igények jelen esetben is kulcsfontosságúak, hiszen leszűkítik a jelentkezők körét.

Az ülőgarnitúrák vagy étkezők alapvető felszerelések általában. Akik szeretik a teraszon, vagy a kertben elkölteni a reggelijüket, ebédjüket, vacsorájukat, vagy elkortyolni a napi betevő kávét, teát, azoknak gyakorlatilag nélkülözhetetlen. Viszont, aki hintázni jár ki a legszívesebben, annak nyilván a kerti hinta az a bútor, ami elmaradhatatlan. És akkor még a napozóágyakról nem is tettünk említést, pedig általában a nyári napok fényáradatát a legtöbben örömmel élvezik. A praktikus bútordarabok is figyelemre méltóak, mint például azok a típusú padok, amiknek a fedele felnyitható, így a tárolás is megoldható egyben.

Hogyan válasszon kerti bútorokat az elkövetkező évekre?

Fém sarok oldalsó asztalokkal, fotó gardenway.hu

 

A kérdés tehát első lépésben az, hogy mik azok a kritériumok, amik egyénileg elsőbbséget élveznek? Kávézáshoz kávébútor, étkezéshez étkezőszett, napozáshoz napozóágy, hintázáshoz hintaágy. Ezeken felül fotelekkel, ülőgarnitúrákkal, kanapékkal, puffokkal is kibővíthető a felsorolás. A lényeg, hogy érdemes a helyi adottságokat szem előtt tartani, és elkerülni a túlzsúfoltságot, ami hosszú távon határozottan zavaró.

Hogyan válasszon kerti bútorokat az elkövetkező évekre?

Vacsorabútor szett, fotó: gardenway.hu

 

Melyek a legkedveltebb alapanyagok?

A gyártók megannyi anyagot alkalmaznak a kerti bútorok előállításánál. Mégis négy típusra célszerű leginkább ráfókuszálni. Fa, acél, alumínium és technorattan.

A fa autentikus kisugárzása utánozhatatlan, ez tény. Ugyanakkor az is vitathatatlan, hogy a fa folyamatos figyelmet, gondozást igényel. Ezen kívül a belőle készült bútorok nem viselik jól a szakadó esőt és a tűző napfényt, azaz a ki- és becipelgetéssel is érdemes kalkulálni.

Az acél az ellenállóság bajnoka, ez kétségtelen. Ezért cserébe azonban a belőle remekelt bútorok súlya nem csekély, ami különösen hátrányos tulajdonság akkor, ha az emelgetés nem kerülhető el.

Hogyan válasszon kerti bútorokat az elkövetkező évekre?

Kerti sarok Technorattanban, fotó gardenway.hu

 

Az alumínium kifejezetten vonzó paraméterekkel büszkélkedik, de valamiért sokan tartózkodnak tőle. Pedig pillekönnyű, ami az acéllal szemben hatalmas előny, miközben a strammsága megkérdőjelezhetetlen. Különösebb gondoskodást sem követel, de azért az extra meteorológiai kihívások tűrése nem tartozik az erényei közé.

Végül, de korántsem utolsó sorban a technorattan a leginnovatívabb választás. A megjelenése természetes, szép, esztétikus, vonzó. A kivitelezése profi, precíz, a gyártás szempontjából minimális költséget felemésztő, egyszerű, gyors. Nem kell ápolgatni, vigyázni rá, bírja a strapálást, az időjárási viszontagságokat, azaz a felhasználásával alkotott bútorok az év egészében helytállhatnak takargatás, cipelgetés nélkül. 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem