Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Hova tegyem a telefont a strandon?

2022. 08. 08. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Vinni vagy nem vinni: az itt a kérdés, legalábbis az első kérdés, ha arról beszélünk, hogy mikor vannak értékeink legnagyobb biztonságban még mi pancsolunk. Azt egészen biztosan kijelenthetjük, hogy olyan ékszert vagy egyéb értéket sosem loptak el a strandról, amit nem vittünk magunkkal. De a telefont és persze bankkártyát vagy pénzt a legtöbben viszünk, így a kérdés marad: hová tegyük ezeket?

Törölköző széf - még az úszógumit se védi meg

Még ma is gyakran alkalmazott módszer, a partra sanda szándékkal érkezők nagy örömére, hogy a pénztárcát és (jó esetben kikapcsolt) telefont a ruhák és kaja mellé helyezik és letakarják pléddel, törölközővel. Könnyű belátni, hogy ez korántsem biztonságos megoldás és elég vacak nyaralás, amit új iratok vagy SIM kártya beszerzésével színesítjük. A takaró maximum attól védi meg a strandeszközöket, táskákat, hogy ne forrósodjanak gyorsan fel, a tolvajok ellen mit sem ér.

Hova tegyem a telefont a strandon?

 

Szekrény, értékmegőrző - keresett szolgáltatás

A fürdők öltözőiben lévő szekrények, ha nem is száz százalékos, de mégis nagy biztonságot nyújtanak. A kocsi- és lakáskulcsot, nem vízálló órát a ruháinkkal és iratainkkal együtt nyugodtam bezárhatjuk. A telefont érdemes kikapcsolt vagy néma üzemmódban betenni, hogy hangja, rezgése ne hívja fel a figyelmet arra, hogy melyik szekrényben lapul. 

Egyre több strandon az öltözőszekrény mellett, a medencék között találhatóak olyan kisebb értékmegőrző boxok, amelyekben a bankkártya vagy egész pénztárca mellé a telefon is befér. A belépőként is szolgáló órával zárható és nyitható, így nem kell visszazarándokolni az öltözőbe, ha készítenénk egy fotót vagy ennénk egy lángost. Ezek száma azonban korlátozott és sajnos még nem mindenhol áll rendelkezésre ez a megoldás. 

A legbiztonságosabb az értékmegőrző szolgáltatást igénybe venni, igaz ez plusz költséggel jár, de teljes biztonságban tudhatjuk a holminkat. 

 

Csavaros pénztárca - klasszikus megoldás

Régi megoldás a fenti problémára a műanyag, nyakba akasztható pénztárca, mely hengeres alakjával nem zavar az úszásnál, strandolásnál, de épp emiatt korlátozott, hogy mi mindent rejthetünk bele. Ez a találmány még a bankkártyás fizetés és a mobiltelefon elterjedése előtti idők gyümölcse, vagyis úgy tervezték, hogy a készpénzt bele tudjuk tenni, ne ázzon el és ne legyen könnyű elhagyni. De csak a pénz tárolására alkalmas, a fenti holmik, melyek ma mindennapjaink részei már nem férnek el benne, így népszerűsége jelentősen csökkent. 

 

Vízálló tokok - mindent bele!

Telefont, de akár kamerát, bankkártyát, órát, pénzt mindent vízhatlanná tudunk tenni és magunkkal tudunk vinni, ha vízálló tokot vásárolunk. Számtalan méretben, színben és zár megoldással készülnek ilyen termékek. Vannak kisebbek, melyeket nyakba lehet akasztani vagy csuklóra csatolni, így úszás közben sem igényelnek plusz figyelmet. De egészen nagy méret is kapható, amibe akár laptopot, tabletet is be lehet tenni. Így még a vízibiciklire is magunkkal vihetjük a féltett holmijainkat. Egy ilyen tok éveken át jó szolgálatot tehet, ha használat után megszárítjuk sokáig megőrzi tökéletes záródását. Az árát pedig azonnal visszahozza, ha a telefont megóvja a tolvajoktól vagy a beázástól. 

Hova tegyem a telefont a strandon?

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...