Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Nyaralás hitelből? Mutatjuk, hogyan érheti meg

2022. 07. 01. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Nyaralás hitelből? Újra itt a nyár! Itt a megérdemelt pihenés ideje, vége a téli hidegnek, sütkérezhetünk a napon. Nem jó érzés látni, hogy minden ismerősünk nyaralni megy, a tengerpartról posztol csábító képeket – természetes, hogy mi magunk is ott szeretnénk pihenni. De sajnos adódhat olyan helyzet, hogy nekünk épp nem futja egy ilyen utazásra. Vagy mégis?
 

Vége a Covid-járványnak, a közel kétéves bezártság után mindenki utazni szeretne. Sokan nem tudtak költeni ebben az időszakban, így megmaradt a pénzük és most útra kelnek. De mi lesz azokkal, akik nem jöttek ki jól anyagilag a járványidőszakból?

A legtöbb esetben nagyon felelőtlen és nem ajánlott dolog azonnal felvehető hitelek után kutatni és elutazni, de most más időket élünk. Akinek megfelelő szakképzettsége, stabil jövedelme és szilárd családi háttere van, az hozhat ilyen döntést. Hiszen mire kellene várnia? Jó állása van, stabil jövedelme, amiből a hitel részleteit biztonsággal képes megfizetni. Azok nem utaznak sehova, akik mindig „majd jövőre” tervezik az életük nagy utazását. Ha minden összeáll és egy kedvező utazási ajánlat is éppen most jön szembe velünk, akkor irány a tenger!

Az MKB Bank idén is elvégezte a lakosság nyaralási – és az ehhez kapcsolódó pénzügyi – szokásairól szóló kutatását, amelyből kiderült, hogy a megkérdezettek 78 százaléka nyaral valamilyen formában az idén. Ez jelentős növekedést jelent a 2019-es évhez képest, amikor a válaszadóknak csak 64 százaléka tervezett vakációzni. Az utazást tervezők nagy többsége (82 százalék) előre spórolt pénzből finanszírozza az utazásait, de nőtt a SZÉP kártya felhasználók aránya is.

A nyaraláshoz igénybe vett finanszírozási megoldásokat vizsgálva az látszik, hogy a hitelkártya a legnépszerűbb: ez részben annak köszönhető, hogy a nyaralás során több olyan költség is felmerül, amelyet eleve bankkártyás fizetéssel elégítünk ki – ilyen a szállás és az autóbérlés is.

 

Melyik hitelt érdemes választani?

Ha last minute utat találtunk és alig van időnk a hitel ügyintézésére, akkor vélhetően a gyorsaság lesz a legfontosabb szempont. Ilyenkor jön jól az azonnal felvehető hitel. Mely hiteltípusok felvétele intézhető el a leggyorsabban?

 

Folyószámlahitel

Ennek a hitelnek az a legnagyobb előnye, hogy ha ott vesszük igénybe, ahol évek óta vezetjük a bankszámlánkat, akkor a bank a számlánkra érkező munkabérünk és pár adat vizsgálatával gyorsan tud egy hitelkeretet biztosítani számunkra. A folyószámlahitel rendkívül rugalmas, a hitel összegével megnő a bankszámláról elkölthető pénzünk. Tehát a világ bármely részén a szokott bankkártyánkkal tudunk vásárolni, fizetni.

Másik nagy előnye, hogy amikor törlesztésre kerül a sor, akkor is rugalmas: ha nagyobb összeget tudunk törleszteni, akkor kevesebb kamatot kell kifizetnünk! A számlánkra kerülő minden pénz azonnal és automatikusan csökkenti a fennálló hitelünket, így valóban gyorsan és kényelmesen törleszthetjük a hitelkeretet. A már említett és népszerű hitelkártya „működése” nagyon hasonlít a folyószámlahitelére, hiszen itt is egy rugalmas hitelkeretet kapunk a kártya mellé és ezt tudjuk a kártya használatával felhasználni. Itt azonban a hitel törlesztésére nekünk kell odafigyelnünk és lehetőleg gyorsan törlesztenünk, mert ez nem a legolcsóbb hitel.

 

Személyi kölcsön

A klasszikus megoldás, amikor azonnal felvehető hitel jut eszünkbe minden bizonnyal a személyi kölcsön, hiszen kötetlen felhasználású, gyorsan felvehető és egyszerű az ügyintézése. Főleg, hogy ma már teljesen online is végigvihető a hitelfelvétel teljes folyamata. A személyi kölcsön azok számára jó megoldás, akik szeretik pontosan ütemezni a pénzügyeiket, hiszen itt több hónapra előre kell a hitel törlesztését beillesztenünk a családi költségvetésbe. A folyószámlahitel azoknak előnyösebb, akiknek nem teljesen rendszeres a bevétele (vállalkozók) és nagyobb bevételek is érkeznek a számlájukra.

A személyi kölcsön azoknak is optimális megoldás, akiknek feszítettebb a havi költségvetésük, hiszen a hitel törlesztőrészlete előre tervezhetően mindig ugyanakkora és látszik, hogy mennyi időre van szükség a teljes visszafizetéshez.

A gyorskölcsön is egyfajta azonnal felvehető hitel, de alig különbözik a személyi kölcsönöktől.

 

Jelzáloghitelek

A szabad felhasználású jelzáloghitelek már csak valóban nagyobb összegek felvétele esetén jönnek szóba, mivel itt drágább és lassúbb is a hitelkérelem ügyintézése. Arról nem is beszélve, hogy a bank számára elfogadható ingatlanfedezettel is kell rendelkeznünk. Tehát ez nem kimondottan erre a célra alkalmas hitel, a futamideje ráadásul általában hosszabb szokott lenni, mint a klasszikus fogyasztási hiteleké.

Az utazás lázában égve sem érdemes kapkodni, hasonlítsunk össze több terméket és több bank ajánlatát is a döntés előtt! Keressük az akciókat, de mindenképpen számoljunk és csak addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér! Vizsgáljuk meg a THM mutatókat, a kamaton kívül felmerülő költségeket, szánjunk időt a nyaralás megfelelő előkészítésére és itt nem a becsomagolásra gondolunk!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...