Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Öt mítosz az olcsó repülőjegyekről, amelyekben még mindig hiszel

2022. 07. 26. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Azért olcsó, mert… A legtöbben egészen változatos módon egészítik ki a pontozott részt. Azért, mert akciós. Azért, mert fapados. Azért, mert kedvező. Azért, mert az elmúlt évek csendje után a repülés olcsóbb, mint valaha. A sor végtelenségig vagy legalábbis a fantázia kimerüléséig folytatható. De vajon ezekben az elképzelésekben mennyi az igazság? A valóság? A realitás? Talán nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy veszedelmesen minimális.

Most akkor az olcsóság csak egy mítosz?

Nem egészen! Azért ez a kijelentés így, ebben a formában kicsit túlzó, szélsőséges. Nem arról beszélünk, hogy nem létezik olyan ajánlat, amire érdemes lecsapni. A https://www.esky.hu/repulojegyek oldalon például számtalan vonzó opció sorakozik. Nem is azt állítjuk, hogy előre tervezéssel nem kalkulálható ki olyan költségvetés, ami joggal tarthat számot az olcsó jelzőre. Mert ez is abszolút megvalósítható. Viszont önmagában az olcsóság, mint elvárás egy hatalmas nagy zsákutca, vagy kacsa – mindenki hívja úgy, ahogy szeretné. Hogy miért?

Azon prózai okból, hogy nincs a világon olyan általános érvényű definíció, ami mindenki értelmezésében azonos módon írhatná körül az olcsó jelentését. Mert mi az, ami olcsó? Mindenkinek más! Van, aki a milliós nagyságrendekre is használja ezt a jelzőt, mert mondjuk történetesen az ár-érték arány mérlege ebbe az irányba dől. Megint más pár ezer forintos kiadásra is rányomja a drága bélyeget, mert végül valami váratlan fejlemény kendőzi el az előnyöket. Szóval ott kezdődik minden, ahol az olcsó, mint egy gyakorta használt jelzős szerkezet része megszűnik.

De akkor ezek után hogyan tovább? Itt jön a szabadság, mert végre teret-helyet kaphatnak az univerzális bélyegektől, címkéktől mentes egyéni elképzelések, elgondolások és kritériumok.

Öt mítosz az olcsó repülőjegyekről, amelyekben még mindig hiszel

 

A fapados nem jelent egyet az alacsony minőséggel?

Nem! Ez is egy, az olcsóság témájához szorosan kapcsolódó tévhit. Nyilván akadnak kevésbé megbízható, kifejezetten kényelmetlen ajánlatok, viszont ez nem a fapados, mint jelző hibája, hanem az adott társaság felelőssége. Kár lenne pusztán egyetlen szóból messzemenő következtetéseket levonni. Ugyanis nagyon nem mellékesek a részletek, amik ráadásként főleg csak egyéni tapasztalás útján szűrhetőek le a leginkább beszédes módon.

 

A hosszú távú kiruccanás kifizetődő ötlet?

Nem biztos! Újabb félreértés a témában, ami nem meglepő módon ismételten összefüggésbe hozható az olcsósággal. Hányan gondolják, hogy a  https://www.esky.hu/repulojegyek/0/0/ci/lon/london oldalon felbukkanó, milliókat lázban tartó London csak hetekre látogatható meg? Persze, akár éveket is el lehetne tölteni nézelődéssel, felfedezéssel, mert annyira sok szépséget, különlegességet rejt magában ez a legendás vidék. Na, de miért ne lehetne első körben egy hétvégére leruccanni?

Lehet, hogy első blikkre ez drágább megoldásnak tűnik, mint a hosszú távú variáció, de azért arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a repülőjegy megvásárlása pusztán egyetlen egy tétel a listáról. Csak azután jönnek az egyéb kiadások, a szállás leszervezése, a költőpénz összehozása, az ottani élet finanszírozása. Ha alapvetően nem áll rendelkezésre túl vaskos elkölthető pénzköteg, akkor miért ne lehetne kisebb lépésekben gondolkodni?

Összefoglalva ugyanoda lyukadtunk ki, ahova az előző példák mentén is. Az olcsóság nem egy univerzális kategória, hanem egy egyéni viszonyítási rendszer alapja. Ennél semmivel sem több, s éppen ezért nem is érdemes ennél nagyobb jelentőséget tulajdonítani neki!

Öt mítosz az olcsó repülőjegyekről, amelyekben még mindig hiszel

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...