Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Számos egyedülálló megoldással nyílt meg a győri RQ Vízi Élménypark

2023. 06. 07. 08:38
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Különleges élményekkel, egyedi megoldásokkal, az ország legnagyobb spray parkjával büszkélkedhet hazánk legújabb fürdője. A Rába és a Duna találkozásánál létrejött új komplexumban 21 élmény- és gyógymedence, 11 gasztronómiai vendéglátó egység, valamint exkluzív japán szaunavilág várja a látogatókat a csodásan parkosított 4,5 hektáros területen. 

 

A legújabb, sok egyedi megoldással

A győri fürdőkomplexum megalkotói törekedtek arra, hogy minél több területen is olyan megoldásokat alkalmazzanak, amelyek egyedülállóak az országban. Valószínűleg sok látogató egyet fog érteni azzal a kijelentéssel is, hogy hazánk egyik legizgalmasabb fürdőkomplexumát sikerült kialakítani, olyan attrakciókkal, mint a 32 méteres szódásszifon, ami a csúzdapark központi eleme és már ma is  sokan a győri Eiffel toronyként emlegetik. A különleges, nagy sebességű csúszdák, a panoráma medencék és a játszópark mellett sok egyéb attrakció is várja a fürdőzőket. 

 

Számos egyedülálló megoldással nyílt meg a győri RQ Vízi Élménypark

 

A strandon a gyerekeké a főszerep

A családok igényeit maximálisan szem előtt tartva tervezték meg az élményparkot, de nemcsak a kényelem és a szórakozás, hanem a játékos ismeretterjesztés is helyet kapott. A tematikus élménypark itt azt jelenti, hogy a fürdő szegleteiben neves magyar tudósok találmányaival találkozhatunk. Jedlik Ányos szifonja mellett, Bíró töltőtolla is ott rejtőzik a medencék között és Kodály Zoltán munkásságát is megidézik a beltéri gyerekvilágban. Az ország legnagyobb Spray parkja Hany Istók legandájának és a közeli Hanság lápvilágának állít emléket.

 

Számos egyedülálló megoldással nyílt meg a győri RQ Vízi Élménypark

A nyári szezon után sem kell lemondanunk a mókáról az RQ-ban, hiszen a beltéri rész 11 ezer négyzetméterre bővült, medencékkel, csúszdával és játszóparkkal.

A felnőttek is megtalálják a saját szórakozásukat, hiszen az ország legújabb, háromszintes panoráma medencéjében, törhetetlen poharakból szürcsölhetik a koktélokat. A jó hangulatról ráadásul a fürdő saját rádiója gondoskodik, amelynek révén megoldható, hogy az egyes medencéknél különböző zenék szóljanak.
Vagyis télen és nyáron, reggel és este, kicsik és nagyok egyaránt megtalálják itt a felhőtlen szórakozást. 

 

Számos egyedülálló megoldással nyílt meg a győri RQ Vízi Élménypark


Szaunavilág - valami egészen más

A szaunapark egészen különleges az új győri fürdőben, ugyanis egyedülálló japán stílusú szaunát alkottak, mellőzve a megszokott skandináv hagyományt. Ezzel egy új színt hoz a létesítmény a hazai szauna kínálatba, főként, hogy japán szauna park is létesült, ahol szökőkutak csobogása teszi tökéletessé a nyugodt pihenésre létrehozott teret. A szauna mellett 40 fokos gyógyvízzel feltöltött merülőmedence is helyet kapott, melynek különlegessége, hogy a természetes gyógyvíz kezelés nélkül áramlik majd ide. 

Különleges, erotikus hangulatú a létesítmény másik szaunája, mely RQ Rouge néven várja a VIP vendégeket. A szaunákban, természetesen, képzett és a hazai szcénában ismert szaunamesterek programjai várják majd a vendégeket. 

 

Számos egyedülálló megoldással nyílt meg a győri RQ Vízi Élménypark

 

Az úszók is örülhetnek

A fürdőben helyet kapott egy fedett uszoda is, amelynek deklarált célja, hogy elsősorban az amatőr úszók és az úszásoktatás igényeit elégítse ki. A medence végeiben nincsenek rajtkövek, a mérete is kisebb néhány centivel a nemzetközi versenyszabványnál, így versenyeket nem is lehet benne rendezni. A medencetérben egy tanmedence is található, így a kiebb gyerekek a fürdőben ismerkedhetnek meg az egyik legegészségesebb mozgásformával, az úszással.

 

Számos egyedülálló megoldással nyílt meg a győri RQ Vízi Élménypark

 

Gyógyulni is lehet

A győri, egyébként 68 fokos, gyógyvíz egészségre gyakorolt hatását is kiaknázza majd az élménypark. Balneoterápia és fizikoterápia is várja majd az ízületi panaszokkal küzdőket. A jódos gyógyvíz a mozgásszervi problémák mellett a gyulladásos nőgyógyászati betegségek tüneteit is enyhíti. Az RQ folytatja azt a Hajós Alfréd által 1931-ben megkezdett hagyományt, ami a helyi víz gyógyításra való felhasználására irányul. 

A termálvíz energiáját is hasznosítják a fürdőben, hiszen az ebből kinyert hővel fűtik a belső tereket és az úszómedencét is.

 

 

 


 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...