Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Tedd le a konyharuhát: 7 konyhai kiegészítő a főzés utáni minimális takarításhoz

2023. 12. 01. 14:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

A szósz fröcsög, a rizs kiszóródik, a kakaó kilöttyen... A főzés néha több takarítási munkával jár, mint az étel elkészítése. Légy ravasz, és készítsd el az ételt ezzel a 7 "csináld magad" főzőeszközzel, anélkül, hogy egy mosogatórongyot kellene a kezedbe venni.

Fiókos vágódeszka

Szeleteld le, csúsztasd a fiókba, és így tovább. A piacon ma számos ilyen ötletes vágódeszka változatot találsz - fiókkal a nyesedéknek, olyat, ahol a vágófelületet szűrőre cserélheted... Egyes vágódeszkák kihúzható tálakkal működnek - csak csúsztasd ki az egyiket, és gyűjtsd bele a feldarabolt zöldségeket, csúsztasd ki a másikat, és távolítsd el a gyökereket és leveleket. Ezekkel az ügyes vágódeszkákkal aztán kiélvezheted a rendetlenségmentes főzést. A konyhapulton és a padlón egyaránt.

 

Szilikon tölcsér az edényhez vagy tálhoz

Tészta a mosogatóban, kakaótócsa a pulton... Ismerős? Akkor örülni fogsz ennek a konyhai kütyünek, a szilikon tölcsérnek. A legtöbb edényhez és serpenyőhöz igazodik, így magabiztosan célozhatsz, amikor levest öntesz. Általában két változat közül lehet választani - egy egyszerűbb, nyitott tölcsér és egy magasabb, széles (zárt) tölcsérrel és beépített szűrővel. Figyelj azonban a szilikon tölcsér minőségére, és válassz olyan bevált kereskedőket, akik tiszteletben tartják a termékeik egészségügyi paramétereit.

 

Állvány a fedeleknek

“Kifut” a rizs, siess a tűzhelyhez! A nedves fedél a konyhapulton végzi. De a foltok feltörlésével nem kell megbékélned - a fedőtartónak köszönhetően. Ez a szerkentyű sok rongycsapkodástól és pániktól kímélhet meg a konyhában, amikor megfeledkezel a főzőlapon fortyogó finomságról. Néhány tartóban még tárolóhely is van a használt főzőedény vagy spatula számára. Főzés után aztán egyszerűen csak öblítsd ki az állványt.

Tedd le a konyharuhát: 7 konyhai kiegészítő a főzés utáni minimális takarításhoz

 

Szilikon burkolat a konyhai résekhez

Az alattomos rések a konyhabútoron  - úgy tűnik, hogy mindent vonzanak, ami elkerülte az edényt. Belefáradtál a nehéz készülékek cipelésébe? Kíméld meg a hátad, az időd és az idegeid néhány fontért. A szilikon fedelek kitöltik a trükkös réseket, és főzés után könnyen eltávolíthatók és leöblíthetők. Nincs többé rejtélyes szag a konyhában.

 

Szilikon buborékgátló fedél

Nem szeretsz a tűzhelynél állni, és közben általában máshol szorgalmaskodsz? Valószínűleg ismered a fazékból kiszökő víz vadászatát. Tedd nyugodtan, amit tenned kell - egy "anti-stressz" szilikonfedéllel. Lyukakat tartalmaz, és emelkedő vízszint esetén a fedél a megemelt széleknek köszönhetően bent tartja a vizet. Egyes szilikonfedelek gőzölőként is használhatók. A legtöbb konyhai szilikon tartozékot biztonságosan kiteheted magas hőmérsékletnek, de mindig ellenőrizd a gyártó adatait.

 

Az újrahasználható sütőpapír

Ez nem egészen papír, hanem egy minőségi szilikonalátét, amelyet ugyanúgy használhatsz, mint a klasszikus sütőpapírt. Ellenáll a magas sütőhőmérsékletnek, és olajozás nélkül is működik. A legjobb: egyszerűen kimoshatod, és újra és újra használhatod. Ez a befektetés gyorsan megtérül. A hulladék csökkentésével pedig egy kis lépést teszel a bolygónkért.

 

Tartály a fűszernövények frissen tartásához

Illatossá, vitaminnal dúsítottá és vizuálisan üdévé teszi az ételeket. A gyógynövények csodatermékek, de sajnos nagyon gyorsan megromlanak. De nem a speciális gyógynövényes üvegekben, ahogy a gyártók ígérik. Egyesek akár háromszor hosszabb frissességet is állítanak. Öntsünk az üvegbe egy kis vizet, tegyük bele a gyógynövényeket, zárjuk le, és tároljuk a hűtőben. Az üvegben lévő helyet több gyógynövény számára is beoszthatjuk, a fedélen lévő lyukak pedig lehetővé teszik, hogy a gyógynövények "lélegezzenek". Az üvegek általában átlátszóak, így egy pillantással láthatod, hogy a gyógynövények “hogy vannak”.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...