Quantcast

Aktuális akciók
Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Programok a budapesti fürdőkben a Víz Világnapja alkalmából

2022. 03. 22. 10:30
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. játékkal és ismeretterjesztő fürdőlátogatással is csatlakozik a Víz Világnapjához. Az ENSZ kezdeményezésére 1993 óta március 22-én tartják meg a Víz Világnapját, amihez a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. évek óta csatlakozik. A Világnap idei mottója a „Láthatóvá tenni a láthatatlant”, ami a felszín alatti vizek fontosságára hívja fel a figyelmet.

Az ENSZ javaslatára 1993 óta március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, amelynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincsünk. A világnap minden évben más és más nézőpontból fókuszál a víz alapvető szerepére. Az idei nap mottója a „Láthatóvá tenni a láthatatlant”, ami a felszín alatti vizek fontosságára hívja fel a figyelmet. Felszín alatti víz a termálvíz is, aminek a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt, életében kiemelkedő szerepe van, hiszen a 13 budapesti fürdőt összesen 118 termálvizes forrás látja el nap mint nap friss, éltető gyógyvízzel.

A termálvizek fontosságáról, a fürdők működéséről a Világnap alkalmából 4 fürdőben (Széchenyi, Rudas, Lukács, Gellért) és a Csillaghegyi Ásványvizet Palackozó üzemben idegenvezetéssel egybekötött látogatást tartanak március 26-án szombaton, valamint nyereményjátékkal is kedvesednek az érdeklődőknek.

A BGYH tagja az Európai Történelmi Termálvárosok Szövetségének (EHTTA), akik a Tudományos Bizottságuk közreműködésével kérdőíves felmérést is tartanak a Világnap alkalmából. A felmérésben a helyi lakosokat kérdezik többek között a fürdővárosuk múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

 

„A BGYH kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a termálvizekkel fenntartható módon gazdálkodjon, komplex rendszerben gondolkodva. A fürdőink vizének újrahasznosítása jelentős szerepet kap, mind a geotermikus hőhasznosítás, mind a szürkevíz hasznosítás területén.” – hangsúlyozta Borosné Szűts Ildikó vezérigazgató.

 

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-ről

„Budapest a fürdők fővárosa”. Évente több millió hazai és külföldi vendég számára biztosítja nemzetközi szinten is egyedülálló gyógyforrásainkra és több évtizedes tapasztalatokra épülő rekreációs és gyógyászati szolgáltatásokat. A társaság 13 fürdőt és strandot üzemeltet Budapest több pontján, melyek között vannak egész évben nyitva tartó fürdők és a nyári szezonban működő strandok is. A Társaság alapvető célja a fő üzletág, vagyis a fürdőszolgáltatások, a fürdőkultúra fejlesztése, valamint a szolgáltatási portfólió bővítése, további diverzifikálás során új üzletágak, mint a privát medical szolgáltatások további fejlesztése.

 

További információ:

www.budapestgyogyfurdoi.hu

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Foglalja le MOST NYARALÁSÁT A SALRISBE!

GARANTÁLT LEGJOBB ÁRON! Fürdőzzön minden nap a SÓDOMB lábánál akár 22 ÓRÁIG!!!Megnézem