Quantcast
Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

A felhőtlen tavaszi pihenés receptje

2023. 03. 21. 07:13
Szerző: PR cikk  Forrás: termalfurdo.hu
Hotelvilág

Ahogy melegszik az idő, éled a természet, gyakran keveredünk dilemmába: élvezzük a táj szépségét, töltsük aktívan a tavaszi kikapcsolódást, vagy inkább adjuk át magunkat a víz kényeztetésének, tökéletes pihenést nyújtva testünknek és a tél szürkeségében kifáradt lelkünknek? A jó hír az, hogy nem kell választani a kettő között, akadnak ugyanis olyan hotelek, ahol pihenni is lehet, és a természet szépségeiből sincs hiány.

Túra és pihenés

Ha csak egy hosszú hétvége fér bele, akkor sem kell lemondani az aktív pihenésről és a relaxálásról sem. Egy kellemesen fárasztó bringatúra vagy egy emelkedőkben gazdag gyaloglás után ugyanis a legjobb pihenés, ha a meleg vízbe merítjük elcsigázott tagjainkat. A termálvíz ellazítja az izmokat, és feltölti az energiaraktárakat. De valljuk be, nemcsak az izmainknak, hanem a hangulatunknak is jót tesz a víz felett lebegő pára látványa és az a tökéletes nyugalom, amit csak vízben lebegve tapasztalhat meg az embert. Ezek az élmények garantálják, hogy feltöltődve, kisimultan térjünk haza. Nincs is másra szükség, csak egy jól megválasztott szálláshelyre, ami földrajzi adottságai, gasztronómiai kínálata és wellness részlegének felszereltsége révén minden igényt ki tud elégíteni.    

 

A felhőtlen tavaszi pihenés receptje

 

Lássuk a receptet

A címben a gondtalan pihenés receptjét ígértük, és a hozzávalókat már fel is soroltuk: termálvíz, melyben csobbanhatunk, egészséges finomságok, melyek energiát adnak és csodás tájak, ahol nagyokat túrázhatunk. 

Azt nem szükséges magyarázni, miért is kellenek a finom falatok. Mindenki tudja, hogy akár a természetjárást, akár a vizes programokat választjuk, estére farkaséhesek leszünk. A széles választék és a magas minőség ma már alapvető elvárás egy wellness hotel ételkínálatával szemben, ahogyan a saját fürdőrészleg és/vagy egy jól kiépített és sok attrakcióval és szolgáltatással felszerelt fürdő közelsége is. A legjobb, ha mindkét lehetőség, a nagyobb fürdő és a hotel saját részlege is elérhető, hiszen az előbbi a lehetőségek sokféleségével egész napra programot nyújt, az utóbbi pedig a kirándulások után, akár egy-két órára is rendelkezésre áll. 

 

A recept harmadik összetevője, a természet adta élmény. Vízpart, hegyek és rónaságok csodái várják a belföldön utazókat. Magyarországon dúskálunk a szebbnél szebb tájakban, és szinte mindenhol akad a közelben egy remek szálloda is. 

 

A felhőtlen tavaszi pihenés receptje

 

A mi ajánlatunk

Itt van mindjárt Hévíz, ahol az Európa-szerte népszerű, különleges mikroklímája miatt is látogatott termáltó a fő nevezetesség. A tóban egész évben lehet fürdőzni, hiszen a hideg hónapokban sem csökken a víz hőmérséklete 22 fok alá. Így már tavasszal szabad vízben tempózhatunk, akkor is, ha nem a legmelegebb hétvégét fogtuk ki. Rossz időben a jó szálláshely felértékelődik, az ízletes ételek, a kényelem és a plusz programok nagyobb jelentőséget kapnak a látnivalók rovására. A Thermal Hévíz Health Spa Hotel remek választás lehet, itt ugyanis a szálloda falai között is élvezhetjük a gyógyvíz jótékony hatását, a szobák és lakosztályok kifogástalan kényelmet biztosítanak, a konyha pedig a hagyományos, magyar ízek kedvelőinek és a könnyű ételekre vágyóknak egyaránt széles kínálatot biztosít. 

Ha a termáltó helyett inkább egy fedett fürdő szolgáltatásaira vágyunk, akkor sem kell lemondani a természet élvezetéről. Sárvár például, bár ma már az 5000 négyzetméteres fürdőépülettel rendelkező gyógy- és wellnessfürdőjéről nevezetes, csodás, régi parkkal rendelkezik. Sokan ismerik és csodálják hazánk legrégebbi arborétumát, ami 9 hektáron több mint 300 növényt vonultat fel, közöttük az április derekán virágzó magnóliákat, melyek a tavaszi időszakban elképesztő látványt nyújtanak. Az arborétum mellett található a Thermal Sárvár Health Spa Hotel, így akár az ablakból is élvezhetik a szerencsés vendégek a nem mindennapi élményt, a virágzó fák pompáját. A szálloda gyógyászati központja magas színvonalú szolgáltatást nyújt a mozgásszervi panaszokkal küzdőknek, a konyha pedig a helyi alapanyagokból ínycsiklandozó ételeket varázsol minden nap. 

 

A tavaszi fáradtság helyett tavaszi feltöltődést ajánlunk, és erre mindkét hotel tökéletes hely, akkor is, ha csak néhány napot tudunk kikapcsolódásra fordítani.

 

 

A felhőtlen tavaszi pihenés receptje

 

A cikk megjelenését az Ensana Hotels támogatta.