Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Az EP-nek is tetszik a szállodák besorolása

2015. 11. 05. 20:54
Forrás: MTI
Hotelvilág
Az Európai Parlament (EP) szerint is jó kezdeményezés a Hotelstars Union (HSU) a szállodai osztálybasorolási rendszerek harmonizálására – közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, miután a testület plenáris ülésén elfogadta a turizmusról szóló jelentést.
Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke közleményükben kiemelte: a pozitív döntés tovább segíti a szállodák minőségének javítását, a kritériumok következetes alkalmazását, a vendégek jobb tájékoztatását, Európa, köztük Magyarország turisztikai vonzerejének növekedését.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az EP-döntésnek azért is örül, mert ez akkor született, amikor a magyar szövetség gyakorolta a HSU rotációs elnökségét 2015-ben – fogalmaz a közleményben az érdekképviselet elnöke.
A Hotelstars Uniont 6 ország alapította, köztük a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, jelenleg 18 ország a tagja. Magyarországon a HSU rendszert nemzeti védjegyként az MSZÉSZ a Nemzetgazdasági Minisztériummal közösen működteti. A rendszer önkéntes, a hazai szállodai kapacitás már mintegy 40 százaléka használja a HSU rendszerbe való tartozás előnyeit.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...