Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók

Egyre népszerűbb az ózongenerátor a wellness részlegekben

2022. 03. 30. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hotelvilág

A koronavírus megjelenésével egyre nagyobb teret hódított magának az ózongenerátor, amelyet már nemcsak otthoni felhasználásra, de ipari csírátlanításra is előszeretettel választanak nagyobb intézmények.

A magas egészségügyi és higiéniai követelményeket támasztó szállodák, és rekreációs létesítmények is ilyen könnyen kezelhető és hordozható egységeket használnak, hogy a különböző közösségi tereket, valamint szabadidős tevékenységre alkalmas részlegeket fertőtleníteni és szagtalanítani tudják. De vajon hol bizonyul a leghasznosabbnak egy ilyen készülék, és mire is használható pontosan?

 

Ózongenerátor, a higiénia szakértője

Egyre népszerűbb az ózongenerátor a wellness részlegekben

Az emberek különbözőek és más-más igényekkel rendelkeznek, de az biztos, hogy ha utazásról van szó, akkor a szálláshely tisztasága mindenkinél a legfontosabb szempontok között szerepel. Az igényes és higiénikus környezet hozzájárul ahhoz, hogy a kikapcsolódás időszaka felhőtlenül teljen, és ne kelljen azon aggódnunk, hogy milyen betegségekkel vagy fertőzésekkel kell megküzdenünk a nyaralás utolsó napjaiban.

A hagyományos tisztítószerekkel a felületi szennyeződéseket eredményesen lehet kezelni, de a bútorok, ágyneműk, törölközők szöveteiben megbújó, és a falak réseiben megtapadó mikroorganizmusokkal szemben hatástalanok. Nem csoda tehát, hogy az emberek biztonsága érdekében már a vendéglátásban is napi szinten használnak ózongenerátort, hiszen a berendezés által előállított ózon gáz halmazállapotú, így lényegében bárhová eljut, hogy felvegye a harcot a legmakacsabb kórokozókkal is. Hatékonyan gátolja a baktériumok és a penész elszaporodását, tehát akár a szállodai mellékhelyiségekben, akár egy wellness komplexumban is biztonságos közeget teremthetünk vele. Az ózongenerátor rendszeres használata mellett a kellemetlen szagoktól sem kell tartanunk, hiszen az előállított ózon kiválóan megköti a szagmolekulákat, és percek alatt friss illatot kölcsönöz a kezelt területeknek.

 

Biztonságos használat

Annak ellenére, hogy az ózon erős oxidáló hatása révén az emberi szervezetre is káros hatással bír, néhány egyszerű óvintézkedés betartása mellett biztonságosan használhatóak a leigazolható forrásból megvásárolt ózongenerátorok. Fontos, hogy a kezelés teljes ideje alatt minden ember a kezelt területtől távol tartózkodjon, és a szobába csak a szellőztetést követően térjen vissza. Szállodákban, éttermekben, és fürdőkben célszerű a zárást követő időszakban, vagy szünnapokon végezni az ózonos kezelést, hogy minden vendégeket és alkalmazottat teljes biztonságban tudhassunk. A fertőtlenítő eljárás időtartama minden esetben a kezelt terület nagyságától függ, ezt érdemes figyelembe venni a készülék kiválasztása során is, hiszen egy nagyobb teljesítményű ózongenerátorral értelemszerűen rövidebb időn belül tudjuk a kívánt eredményt elérni. Nem csak időt, de rengeteg energiát is megspórolhatunk egy jól megválasztott berendezéssel, a készülék ára pedig rövid időn belül megtérül, sőt, hosszútávon még profitot is hozhat.

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...