Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Így lesz tökéletes a családi wellness hétvége!

2022. 10. 31. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hotelvilág

A legtöbb felnőttnek minden vágya egy megterhelő hét után kiszakadni a munka és a háztartás jelentette mókuskerékből, és egy egész hétvégén keresztül egy wellness hotel vagy egy termálfürdő testet-lelket kisimító vendégszeretetét élvezni. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy valóban megszervezhetünk, vagy akár már le is foglaltunk egy feltöltő kiruccanást egy fürdővárosba, ne kövessük el azt a hibát, hogy elfeledkezünk a gyerekekről!

A kicsik még nem feltétlenül értik a zen életérzés csodáját, az ő energiáikat a halkan bugyogó termálvíz kontemplálása helyett inkább a klasszikus strandelemek képesek lekötni.

Természetesen az eltérő vakációs igények miatt nem kell lemondanunk a jól megérdemelt pihenésről! Mindössze néhány jó tanácsot érdemes megfogadnunk ahhoz, hogy az egész család számára kikapcsolódást és felejthetetlen élményt nyújtson ez a néhány nap!

 

Válasszunk gyerekbarát szállást vagy fürdőt!

Akár a hotel wellness részlegében kívánjuk eltölteni a hétvégét, akár egy patinás fürdő medencéiben kényeztetnénk fáradt ízületeinket, a tökéletes úticél kiválasztásánál vegyük figyelembe a gyerekek igényeit!

Ne feledjük, hogy a termálvíz és a szauna bizonyos életkor alatt egyáltalán nem ajánlott! Nézzünk utána, hogy biztosan van-e gyermekmedence vagy élménymedence az épületben, illetve milyen egyéb szolgáltatást, programot kínálnak még kifejezetten családok részére? Hasznos lehet például egy játszószoba vagy animátor által tartott interaktív foglalkozás.

 

A bőröndbe kerüljenek be bőven játékok is!

A gyerekekkel nem tölthetjük az egész napot a medencében, ezért biztosítsunk egyéb kikapcsolódási lehetőséget is. A kedvenc játékok, plüssök semmiképpen se maradjanak otthon, de egyéb kreatív játékoknak is jó, ha helyet találunk. A társasjáték családoknak például szuper esti elfoglaltság, a társas mellett pedig néhány pakli kártya is feldobhatja az üres órákat.

Így lesz tökéletes a családi wellness hétvége!

 

Nézzünk utána egyéb programlehetőségeknek is!

Érthető, hogy legszívesebben ki sem másznánk a pezsgőfürdőből, de legalább B tervként legyen a fejünkben néhány, a környéken elérhető tartalék programlehetőség. Van-e a városban valamilyen látványosság, ami érdekelheti a kicsiket? Esetleg egy középkori vár vagy rom, amit meglátogathatunk, vagy könnyű túraútvonal, amin szép idő esetén barangolhatunk? Egy kis mozgás után a szauna is jobban esik a megfáradt izmoknak!

 

Fontoljuk meg a közös utazást a nagyszülőkkel!

Az utazás a nagyszülőkkel nem csak kiváló családi időtöltés lehet, hanem stratégiai szempontból is számos előnnyel kecsegtet. Gondoljunk csak bele: ha megosztjuk a gyerekekkel való foglalkozást a nagyival, végre tényleg eltölthetünk egy csendes negyedórát a szaunában, megihatunk egy pohár bort kettesben a bárban, vagy akár egy egész órás frissítő masszázsra is befizethetünk.

A lényeg, hogy osszuk fel előre, mikor melyik felnőtt kap “kimenőt”, hogy biztosan mindenkinek legyen lehetősége a zavartalan pihenésre.

 

Ünnepi apropó esetén szabjuk a gyerekekre (is) a partit!

A legtöbben nem egy spontán döntés hatására találják magukat egy fürdőváros szaunájában, hanem valamilyen különleges alkalom ünneplését kötik össze a jutalomként felfogott feltöltődéssel.

Akár születésnap, névnap, házassági évforduló vagy előléptetés a jeles esemény, tegyük a család legkisebb tagjai számára egyaránt élvezhetővé és emlékezetessé!

Gondoskodjunk tortáról vagy az étteremben elérhető édességről, és jöhet bármilyen színes vagy látványos party kellék is! Nem szégyen a tavalyi szülinapi party kellék újrahasznosítása sem: a papírcsákó, gyertya, vagy megmentett maradék konfetti ugyanolyan látványos és vicces lesz a nagypapa nyugdíjazásának megünneplésekor is.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...