Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

International Hotel Awards a noszvaji hotelnek

2013. 12. 03. 17:27

Hotelvilág
A 17 kategória közül a The Best New Small Hotel Construction & Design kategóriában a noszvaji négycsillagos Oxigén Hotel és Zen Spa nyert.
A rangos szakmai elismerést november 29-én, a szállodában mutatták be. A programot dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő nyitotta a térség turisztikai fejlesztéseinek ismertetésével, majd Farkas Tamás, a ház ügyvezetőjétől megtudhattuk, hogy a mindössze egy éve átadott, alapvetően gyerek- és bababarát hotel idén nyáron 90 százalékos átlagos kihasználtsággal üzemelt, és az őszi időszaktól kezdve is elégedett a tulajdonosi kör a foglaltsági mutatókkal.
A belső terek kialakítását Varró Zoltán belsőépítész és designer végezte csapatával, ő a díjbemutató alkalmával a szálloda kilakításának koncepciójába avatta be a meghívottakat. Egyedi stílus kell, mondta, valami más, mint ami másutt található, mivel ez az új trend a világban, ezért ugyanezt a vonalat követték Varróék is. A ház különben Noszvaj egyik régi kastélyépülete (a közelben található egy nagyobb is), így azt a megoldást választották, hogy egy angol vidéki kastély hangulatát teremtik meg a teljesen átalakított házban, valamint a környezet, az épületet körülvevő erdőt is bevonják a koncepcióba. A lobbi kellemes félhomálya, berendezése ezt idézi. Az étterem átépítésénél meghatározó volt az alagsori elhelyezkedés, valamint a boltozatos jelleg, itt színek (sárga/fehér csíkos) segítségével oldották a hangulatot. Mivel a ház lakosztályait a legfelső - utólag hozzáépített - szinten alakították ki, így a tervezőknek ez esetben nem volt annyira megkötve a kezük, szabadon szárnyalhatott a fantázia. A fák lombjai fölé nagy ablakos, világos tereket terveztek, sok-sok pihenő, nézelődő résszel, és fürdőkáddal az ablakban.
Az emeleti vendégszobákban az angolos, vidéki stílust próbálták visszahozni, és itt külön kiemelnénk azt az ötletet, ami szintén egyedi a házban: gyerekágyként is funkcionáló kanapékat tettek az ablakok alá, így a pótágyak okozta kempingjelleg e házban szerencsére ismeretlen. Végül a keleti japán stílusban kialakított spa-részleget mutatta be a tervező, ahol a természet közeliséget, a letisztult formákat és a magas minőségű burkolóanyagokat, textileket helyezték előtérbe a koncepció érdekében. A felnőtt rész mellett kialakított gyerek vizivilág is fontos és meghatározó része a hotelnek, itt kerthangulatot, tavi jelleget álmodtak meg: mesefigurákkal, erdőrészletekkel próbáltak különleges hangulatot teremteni a legkisebbeknek.
 

Szállásajánló
wellnesswellness
gyermekbarátgyermekbarát
természetközelitermészetközeli
aktív és sportaktív és sport