Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Kaszáltak a szállodák a hosszú hétvégén

2015. 05. 27. 20:12
Forrás: Turizmus.com
Hotelvilág
Május elseje után ismét megteltek a belföldi szállodák a háromnapos pünkösdi hosszú hétvégére. A szállodák jelezték, hogy a SZÉP-kártya kampány is meghatározó szerepet játszott a kedvező foglaltság elérésében.
A SZÉP-kártyákra 2013-ban feltöltött pénzt május 31-ig lehet elkölteni, erre a kártyakibocsátók és a szolgáltatók is több fórumon figyelmeztettek az elmúlt hetekben.
Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára szerint vidéken teltház volt azokban a wellness- és gyógyszállodákban, melyek a családoknak nyújtanak pihenési lehetőséget. A hosszú hétvégék általában jó üzletmenetet és magasabb foglaltságot jelentenek, elsősorban a vidéki wellness-szállodák számára, ahol ilyenkor jellemzően a magyar vendégek vannak többségben. Az időjárás csak az utolsó pillanatban foglalni akarókat térítheti el az utazástól – vélekedett.

Körkép

Teltház volt Visegrádon is a hosszú hétvégén, ahol kiemelt árakkal sikerült értékesíteni a szobákat.
Zala megyében Hévíz és Alsópáhok is kedvező foglaltsági adatokról számolt be, az átlagos kihasználtság 90 százalékos. Az utolsó pillanatban foglalóknak még tudnak helyet biztosítani, a hároméjszakás csomagokat itt is kiemelt áron értékesítették.
Debrecenben rekordközeli foglaltságot hozott a pünkösdi hosszú hétvége, és az azt megelőző, illetve követő napokra is 90 százalék feletti a foglaltság. Eddig ilyenkor még soha nem volt teltház, a mostani az első év, tavaly 70 százalékos volt a hotelek telítettsége. Ebben a SZÉP-kártya kampánynak is jelentős szerepe volt az hoteligazgatók szerint.
Hajdúszoboszlón gyenge foglaltságról számoltak be a szállodák, a hotelek telítettsége alig haladja meg az 50 százalékot, ebben az időjárásnak is szerepe lehet. Ahogy minden hosszú hétvégére, erre is programokkal kibővített ünnepi csomagajánlatokkal készültek.
Sárváron és Bükfürdőn a wellness-szolgáltatásokat is nyújtó szállodákban a foglaltság 90 százalékos. A május elsejei hétvége erősebb foglaltságot hozott.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...