Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Külföld vagy belföld? – Így válassz úticélt!

2023. 06. 30. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hotelvilág

A nyaralás megtervezése során gyakran pont az úticél kiválasztása a legnehezebb. Vízpartra vagy a hegyekbe? Városba vagy vidékre? Belföldön vagy külföldre? Számos kérdés van, amit el kell döntenünk, mielőtt útnak indulunk. Ebben a cikkben segítünk, hogy könnyebben válassz magadnak úticélt!

A külföldi nyaralás előnyei és hátrányai

Egy európai főváros vagy a tengerpart? A legtöbbeknek a vakációról és az utazásról rögtön a külföldi nyaralás képe jelenik meg. Nyáron a legtöbben a tengerpartot vagy valamilyen más természetes víz közelségét választják, hiszen a nagy melegben elsősorban felfrissülésre vágyunk.

A külföldi nyaralás legnagyobb előnyei közé tartozik, hogy a távoli helyeken új kultúrákkal ismerkedhetünk meg. Különleges látnivalók, a jellegzetes építészeti és természeti értékek megcsodálása és a helyi ízek kóstolása és új emberek megismerése vár minket. Akit izgat az ismeretlen felfedezése, annak bármilyen külföldi úticél örömet okozhat.

Azonban egy külföldi nyaralás gyakran költségesebb, mintha csak az országon belül utaznánk el valahova. A nagyobb távolság miatt az utazás ideje is megnő, minél messzebbre megyünk, annál több időt kell szánnunk magára az útra. Ez gyakran hozza magával azt is, hogy – mivel nem szeretnénk az utazás rovására kevesebb időt tölteni nyaralással – több szabadságot kell kivennünk.

Külföld vagy belföld? – Így válassz úticélt!

 

Belföldi nyaralás – Kinek ajánlott?

belföldi nyaralás is számtalan lehetőséget kínál az utazóknak, így az ismeretlent felfedezni vágyók az országhatárokon belül is találhatnak maguknak izgalmas kalandokat. Természeti kincseink, természetes tavaink, folyóink és termálvizeink, valamint kulturális emlékeink rengeteg élményt tartogatnak számunkra.

Sokan azért döntenek a belföldi nyaralás mellett, mert az utazás olcsóbb, ráadásul a kis távolságok miatt maximum néhány órát kell úton lenni ahhoz, hogy elérjük úticélunkat. A fővárosiak számára akár tömegközlekedéssel is könnyű eljutni vidékre és az ország változatos természetrajzának köszönhetően már egészen kis távolságok megtétele után is egészen új környezetben találhatjuk magunkat.

A belföldi turizmus egyik hátulütője, hogy – bár az utazás olcsóbb, mintha külföldre mennénk – a szállások és a szolgáltatások ára megközelíti – vagy akár meghaladja – számos népszerű külföldi úticél árait. Érdemes mérlegelni, hiszen már nem biztos, hogy a Balatonnál anyagilag jobban jövünk ki, mintha Horvátországba mentünk volna.


Képek forrása: canva.com

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...