Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Miért hirdeti április eleji rendezvényét egy egerszalóki szálloda?

2021. 02. 18. 09:58
Forrás: termalfurdo.hu
Hotelvilág
Következtethetünk-e valamire abból, hogy kinek az érdekeltségéhez tartozik ez a hotel?

Az elmúlt napokban több internetes médiumon is megjelent a hír, miszerint az egerszalóki Hotel Saliris április 9-11. közötti rendezvényt hirdet a Facebookon, ahol ráadásul sztárfellépő is szórakoztatja majd a vendégeket.

Előbb a 444.hu vette észre, majd az ő cikkük nyomán több olyan hírportál is írt erről, amelyek az ország legolvasottabbjai közé tartoznak, például az Index és a 24.hu.

A hirdetést az egyik tag a termalfurdo.hu Facebook csoportjába is kiposztolta, néhány órával az előtt, hogy az erről szóló első hír megjelent – bár nem valószínű, hogy a 444.hu újságírója itt találta meg.

 

A szálloda Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik, ami immár azok számára is egyértelmű lehet, akik eddig esetleg nem voltak tisztában ezzel, hiszen minden álalunk olvasott cikk címében szerepel. Ebből sokan arra a következtetésre jutottak  - amire az eredeti cikk írója is  -, hogy ha ilyen szálloda hirdet április elejére egy eseményt, akkor az tudhat valamit arról, mikor oldják fel a korlátozásokat.

 

Mivel nem tudjuk, kinek milyen információk vannak a birtokában, ennek a lehetőségét természetesen nem lehet kizárni, viszont van néhány dolog, ami ezt cáfolni látszik.

 

Februárról tették át az időpontot

Egyfelől a szálloda honlapján, az ajánlat végén ott szerepel ez a mondat:

„A Dancing with the Stars wellness hétvége a vonatkozó járványvédelmi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre, amennyiben a megadott időpontban a program nem tartható meg, úgy az egy későbbi időpontban kerül megrendezésre.”

Tehát maga a szálloda is fenntartja azt a lehetőséget, hogy a meghirdetett időpontban még nem lehet nyitva.

Még érdekesebb ebből a szempontból, hogy a Hunguest Hotels Facebook oldalán december 12. és 30. között három olyan poszt is megjelent, ami a jelenlegihez nagyon hasonló csomagot hirdetett, akkor még összesen 3 szállodájukba. Az egerszalóki Saliris mellett a tapolcai Pelionba és a szegedi Forrásba. Azokban a posztokban még februári (!) időpontról volt szó.

 

Más szállodáknál is találunk áprilisi, sőt márciusi ajánlatokat

A szintén egerszalóki Hotel Thermal Park honlapján találunk március 15-i és húsvéti ajánlatokat, amelyek időben meg is előzik a Saliris április 9-11-re hirdetett rendezvényét.

De ez nem Egerszalók egyedi vonása. Hasonlók kép fogad más fürdővárosok szállodáinak honlapjain is. A hajdúszoboszlói Mátyás Király Gyógyszálloda is honlapján is elérhető egy húsvéti csomag. Húsvéti ajánlatot találtunk a szintén hajdúszoboszlói Hotel Délibáb weboldalán is. A zalakarosi Park Inn Hotel honlapján tavaszváró ajánlatot találunk, amely március 1. és 31. között érvényes. Szintén Zalakaroson, a főút másik oldalán található Hotel Karos Spa húsvéti csomagot hirdet, a hévízi Hotel Palace március 15-i ajánlatáért pedig ide kell kattintani.

A jelenség nem korlátozódik a fürdővárosokra. A Zamárboban található Hotel Wellamarin honlapján is megtalálható március 15-i és húsvéti ajánlat egyaránt.

Az sem példa nélküli, hogy a húsvéti hétvégére sztárfellépőket szervezzenek egy szállodába. Zalakaroson a Hotel MenDan honlapján elérhető ajánlat szerint náluk Vastag Csaba és az Irigy Hónaljmirigy fog fellépni ekkor.

 

 

Hirdetik-e ezeket az ajánlatokat?

Tagadhatatlan, hogy a Hunguest Holtels honlapján szerepel az ajánlat, és a Facebook oldalukra is kiposztolták. Ez azonban még nem elég ahhoz, hogy megtöltsön egy több száz fős szállodát. A szállodák többsége jelentős mértékben támaszkodik a Facebook fizetett hirdetéseire.

Szerencsére az Ads Library segítségével a jelenleg futó összes hirdetéseknek utána lehet nézni. Itt rá kell keresni a hirdető nevére, és már láthatjuk is az aktív hirdetéseit. Konkrét összeget csak a társadalmi jellegű hirdetések esetében látunk (ilyenek a politikusok hirdetései például), de az is árulkodó, hogy milyen tartalmú  hirdetéseket futtat egy-egy oldal.

A Hunguest Hotels esetében nem kapunk találatot, azaz pillanatnyilag nem fut egyetlen hirdetésük sem a Facebookon. Hasonló a helyzet a fent említett többi hotellel is, bár egyik-másiknál előfordul valamilyen nyereményjáték vagy nyári ajánlat.

(Ellenpéldaként rápillanthatunk a például a Telekom, az OTP, a SPAR vagy akár a Forbes aktuális hirdetéseire).

 

Miért foglalhatunk szállást akár már március 15-re?

A jelenleg érvényes szabályozás szerint a szállodák március 1-ig nem nyithatnak ki. Természetesen a legtöbben azt gondolják (köztük-e sorok írója is), hogy jóval március 1. után is érvényben lesznek még a korlátozások, azonban a szállodáknak számolniuk kell a legjobb forgatókönyvvel is.

Ráadásul valószínűnek látszik, hogy ha lesz lehetőség belföldön utazni, lesz kereslet a wellness hotelek szolgáltatásaira. Ha valamilyen okból kifolyólag már márciusban fogadhatnának turistákat a szállodák, ráadásul egy hosszú hétvégén, akkor az a hotel, amely erre nem készülne, nem elhanyagolható bevételektől esne el.

Viszont ahogy láttuk a márciusi, áprilisi ajánlatokat csak a szállodák saját honlapjain találjuk meg, nem áldoznak erőforrásokat arra, hogy akár csak a Facebookon is hirdessék ezeket. Azaz egyelőre senki nem bízik igazán ilyen korai nyitásban.

Ha valaki mégis ilyen korai időpontra fogalna, és a szállodák mégsem nyithatnak ki, az természetesen számíthat arra, hogy a foglalását más időpontban használhatja fel.

 

 

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...