Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Széndioxidos gyógyszálló született

2014. 03. 24. 17:32
Forrás: Turizmus Online
Hotelvilág
A parádfürdői Erzsébet Park Hotel nemrégiben hivatalosan is megkapta az Országos Tisztifőorvosi Hivatal gyógyszálló minősítését. A szálloda parkjában található szén-dioxidgáz kútból kb. 1000 méteres mélységből feltörő természetes gázt 2013-ban minősítette gyógygázzá az ÁNTSZ.
Idén a szálloda gyógyászati központtal bővült, amelyben az elektro-, lézer-, fizio- és mágnesterápia, gyógytorna és gyógymasszázs mellett szén-dioxid, más néven Mofetta gázfürdő is megtalálható. Ma az Erzsébet Park Hotel az egyetlen szálloda hazánkban, amelyik rendelkezik ezzel a különleges egészségmegőrző és természetes gyógyító lehetőséggel. A szomszédban lévő állami kórházzal együttműködve, egymást kiegészítve biztosítják az orvos- és szakasszisztenciai hátteret a vendégek részére. A beruházásnak köszönhetően 2014-ben a szálloda megkapta a "gyógyszálló" elnevezést is az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól.
A  minősítés szigorú kritériumok alapján zajlik, az egészségügyi intézmények részére meghatározott szabályok szerint. A dokumentumokhoz csatolni kell a Mofetta gáz vizsgálatát igazoló dokumentumokat is. (Érsebészeti és Angiológiai Tagozat szakvéleménye, Kardiológiai Tagozat szakvéleménye) Az anyagokat az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala bírálja el és adja ki a "gyógyszálló" névhasználati engedélyt.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Nyári füdőtippek

Tombol a nyár! Élvezze a strandmedencék, csúszdák, a melengető termálvíz, a kényeztető wellness kezelések és a széleskörű gyógyszolgáltatások különleges hatását! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem