Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Tavaszi kirándulástippek fürdővárosok közelében - szállásajánlóval

2023. 05. 02. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hotelvilág

Cirógató napsütés, zöldülő levelek a tavasz mindent bevet, hogy kicsábítson minket a szabadba. És hogy mi mindent láthatunk, ha túracipőt húzunk és nekivágunk Magyarország csodás tájainak? Összegyűjtöttünk néhány remek helyet, amit érdemes feltenni úticéljaink listájára.

Északi hegyek 

Ha Budapestről indulunk, akkor a legkézenfekvőbb célok között szerepel a Visegrádi-hegység. Itt egy helyen, egy településen belül is megtalálhatunk mindent, ami csak kell egy pompás tavaszi naphoz. Van tanösvényekkel és túraútvonalakkal átszőtt zöld erdő, rövid sétákra vagy akár teljesítménytúrákra.

A gyaloglásban megfáradt vándorok remek éttermek között válogathatnak, kedvencünk a Patak Bisztró, ami a népszerű felnőttbarát Patak Park Hotel épületében található. De Visegrádon a középkor hangulatát idéző vár, a bobpálya és a Duna is számos programot kínál. 

Tavaszi kirándulástippek fürdővárosok közelében - szállásajánlóval

Patak Park Hotel Visegrád

Ha a Dunakanyar lehetőségeit már ismerjük, akkor érdemes a Mátra felé kanyarodni, ahol akkor is akad látnivaló, ha vége a síszezonnak. Mátraszentimre a kevés magyar síterep egyike, de olvadás után sem unalmas a környék. A település tavasztól őszig a kirándulók és túrázók kedvelt helye, de búcsújáráskor Fallóskút a település szíve, ahol a Mária kápolna áll. Sokan másszák meg a meredélyt azért, hogy az Ágasvár maradványait megnézzék, itt ugyanis már a bronzkorban is erődítmény magaslott. A kirándulások kiváló kiinduló- és végpontja lehet a Narád & Park Hotel, ahol a wellness részlegben töltődhetünk fel.

Tavaszi kirándulástippek fürdővárosok közelében - szállásajánlóval

Hotel Narád & Park

Demjén a Bükk szépségeit kínálja azoknak, akik a fürdőzésen túl keresnek aktív kikapcsolódást. A Kaptár-kövek és a remetebarlang már régen vonzza a turistákat, az utóbbi időben azonban olyan különleges programokkal is bővült a környék kínálata, mint a kiépített via ferrata útvonal vagy a kerékpárutak és bringakölcsönzők, melyek a kifejezetten aktív, élményekre vágyó réteg számára nyújtanak szolgáltatásokat. Ebbe a régióba érdemes hosszabb tartózkodást tervezni, hiszen a közeli Eger és Egerszalók, melyek akár kerékpárral is megközelíthetőek, szintén számos látnivalót és kikapcsolódási lehetőséget kínálnak. A kistelepülésen 3 fürdő is található, mindegyikhez szálláshely is tartozik. Mi most a Piramis Fürdőt ajánljuk, ahol a túra után regenerálhatjuk kimerült végtagjainkat.

Tavaszi kirándulástippek fürdővárosok közelében - szállásajánlóval

Demjéni Piramis Fürdő és Üdülőpark

Tavaszi kirándulástippek fürdővárosok közelében - szállásajánlóval

Demjéni kaptárkövek

 

Az Alföld is számos programot kínál

A magyar Alföld nem egyenlő Debrecennel és a Hortobággyal! Színes hagyományokkal és számos lehetőséggel várja a látogatókat a síkság északi részén fekvő Mezőkövesd, ahol a matyó-hímzés és a népviselet mellett a folklórfesztivál is egyre nagyobb nevet szerez.
De a mezőségi város olyan létesítményekkel is dicsekedhet, mint a Mezőgazdasági Gépmúzeum, ami a legtöbb 3-10 év közötti kisfiú kedvence. Persze meg kell említeni a helyi turizmus alapját jelentő Zsóry-fürdőt is, melynek köszönhetően olyan jól felszerelt szállodák épültek a településen, mint a Balneo Hotel, ahonnan akár kerékpáros csillagtúrákat is szervezhetünk. A fürdő mellett található a Zsóry Camping is, amely szintén kiváló bázisa a túráknak.

Tavaszi kirándulástippek fürdővárosok közelében - szállásajánlóval

Matyó Múzeum - Mezőkövesd

Az Alföld délkeleti szélén található az ország egyik legszebb városa, Gyula. Itt a várszínház köré szervezett összművészeti fesztivál komoly vonzerőt jelent a nyáron is színházi élményekre vágyóknak. De az aktív pihenés szerelmesei sem maradnak élmények nélkül, hiszen az Élővíz-csatorna evezésre vagy csónakázásra, a város környéke kerékpározásra, a kastélyok és szabadidőparkok pedig pihenésre, jógára vagy kocogásra is alkalmasak. A történelmi fürdővárosban a Hunguest Hotel Erkelt ajánljuk, amely közvetlen átjárást biztosít a szomszédos Várfürdőbe.

Tavaszi kirándulástippek fürdővárosok közelében - szállásajánlóval

Élővíz-csatorna  - Gyula (háttérben a Várfürdő csúszdái)

De ha az Alföldről beszélünk, akkor nem hagyhatjuk ki az ország legnagyobb fürdőjének otthont adó Hajdúszoboszlót sem. Bár a város elsősorban fürdőjéről és gyógyvizéről nevezetes, mára oly sokféle szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget kínál, hogy azt felsorolni is sok volna. A teljesség igénye nélkül emelünk ki néhányat. Lehet itt kalandparkban mászni, lógni, a városban és környékén kerékpározni, de működik itt szabadulószoba és minigolf pálya, sőt még repülni is indulhatunk a helyi reptérről. A kalandok után feltöltődhetünk a Barátság Hotelben.

Tavaszi kirándulástippek fürdővárosok közelében - szállásajánlóval

Mókus Kalandpark  - Hajdúszoboszló

 

Hegyen völgyben pihenhetünk

Magashegység ugyan nem, de erdőségek és gyönyörű tájak annál bővebben várják a belföldi turistákat Magyarországon. A Mecsek tavasszal színpompás, ha Komlót választjuk bázisul, akkor a Kelet- és a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet is könnyen megközelíthető. A kisebb kirándulásokra kiválóan alkalmas helyszín Sikonda, ahol tanösvény és horgásztó is található. Tökéletes célpont családdal is. Hétvégi kiruccanásnak is tökéletes választás lehet, kiindulópontként az aromaterápiás szobáiról ismert, saját fürdővel rendelkező Ambient Hotelt ajánljuk. 

Tavaszi kirándulástippek fürdővárosok közelében - szállásajánlóval

Sikondai horgásztó

De ha hegyek, ne feledkezzünk meg a nyugati országrészről sem. Az Alpok keleti nyúlványa, a Soproni hegység kedvelt kirándulóhely. A Sopronba érkezők a városi turizmus mellett élvezhetik a Lővérek különleges hangulatát és a Fertő-táj szépségeit. Szervezett séták, kilátók teszik még vonzóbbá a klimatikus gyógyhelyként is ismert Lővéreket úticélként. A leghűségesebb városban a Hotel Szieszta lehet a bázisunk a környék természeti értékeinek felderítésekor.

Tavaszi kirándulástippek fürdővárosok közelében - szállásajánlóval

Sopron főtere

Bár hegyekkel nem, de festői dombokkal dicsekedhet az egyik legnépszerűbb magyar fürdőváros Zalakaros is. Így, ha már kipróbáltuk a helyi fürdő minden élményelemét, akár bringára is pattanhatunk, hogy bejárjuk a környék lankáit. Tavasszal is gyönyörű a táj, az őszi szezont azonban szüreti mulatságok is színesítik. Ha kirándulás után fürdőköpenyben és papucsban szeretnénk átsétálni a szálláshelyünkről a fürdőbe, akkor a Hunguest Hotel Freya kiváló választás lehet.

Tavaszi kirándulástippek fürdővárosok közelében - szállásajánlóval

A megújult zalakarosi kilátó

 

Nem csak a Balaton

A vizes vakációról idehaza sokaknak a Balaton jut eszébe, pedig sok más izgalmas és garantált élményt kínáló hely is akad az országban. Kezdjük rögtön egy különleges fürdőhellyel, a Hévízi-tóval, ami gyógyhatású termálvizével messzeföldről idecsábítja a látogatókat egész évben. Hévíz település tanösvénye és kalandparkja tökéletesen kiegészíti azt a természetes, kényeztető érzést, amit a tóban való úszás, lebegés ad. A világ legnagyobb, biológiailag aktív termáltavának a közelében a Hunguest Hotel Panorámát ajánljuk.

Tavaszi kirándulástippek fürdővárosok közelében - szállásajánlóval

Hévízi-tó

Ha a hazai vizekről van szó, akkor legnagyobb folyónk, a Duna is említést érdemel. Mi most a Szigetköz látnivalóit ajánljuk a kirándulók figyelmébe. Az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna közötti terület változatos növény- és élővilága minden természetbarát számára izgalmas találkozásokat ígér. Nemcsak halfajokban, hanem virágos növényekben is igen gazdag a környék, ahol vízi túrák, kastélyok, kalandpark is várja a látogatókat. A hangulatos, 6 szobás, magas színvoonalú gasztronómiai élményt nyújtó konyhájáról ismert Sári Csárda nagyszerű bázis a környék szépségeinek megismeréséhez.

Tavaszi kirándulástippek fürdővárosok közelében - szállásajánlóval

Sári Csárda Panzió

Az érintetlen természeti értékeiről híres Őrség kapujaként ismert Szentgotthárd izgalmas desztinációként szolgál az igazi túrakedvelőknek. Az Őrségi Nemzeti Park megannyi csodás természeti, kultúrtörténeti, gasztronómiai élményeket kínál az ide látogatóknak, izgalmas túraútvonalak, szervezett gyalogos és kerékpártúrák, nyitott porták, tanösvénnyel körülvett tavak biztosítják az élménydús kikapcsolódást. A vizes élmények kedvelőinek a Rába is számos kalandot rejt magában, Szentgotthárd pedig remek kiindulópont abban az esetben, ha szervezett kenutúrákon szeretnénk részt venni. A Rába és a Lapincs folyók találkozásánál kellemes sétány várja a természetkedvelőket, amely akár családos, akár kutyás túrák esetén is szuper helyszín lehet. Ha pedig mindent sikerült bejárnunk, megismerhetjük Ausztria és Szlovénia környékbeli látnivalóit is, így egyszerre három országban kirándulhatunk egy utazás alkalmával. Mi mást ajánlhatnánk szálláshelyül, mint a mediterrán termálfürdőbe közvetlen átjárást biztosító Gotthard Therme Hotelt?

Tavaszi kirándulástippek fürdővárosok közelében - szállásajánlóval

Gotthard Therme Hotel & Conference

Magyarországon akár vízparti, akár hegyvidéki élményekre vágyunk, megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb úticélt, ráadásul szinte mindenhol akad termál- vagy gyógyfürdő a közelben, így az esős napokon sem maradunk élmények nélkül.

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Nem bírod már a kánikulát? Szakadj ki a hétköznapokból és tölts egy éjszakát a Kis-Duna partján különleges ajánlatunkkal!

A ráckevei felnőttbarát Duna Relax Hotel**** ideális választás ebben a forróságban. Wellness-sziget, kültéri medencék, szabadtéri Relax Beach Bár és a Duna-part… kell ennél több?Megnézem