Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Magánkézbe játsszák át a Rác fürdőt?

2009. 09. 25. 09:17

Fürdőzés
Hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el a BRFK a Rác fürdő-beruházás miatt. A vizsgálatok 300 milliós hűtlen kezelést sejtetnek.
Az ügy előzményeként a fővárosi önkormányzatban valóságos állóháborút vivtak az ellenzéki és regnáló képviselők.
Egy magán- és jogi személyek által alapított kft-nek játssza át a főváros a Rác fürdőt – állítja a Fidesz. György István, a párt fővárosi frakcióvezető-helyettese szerint amíg a főváros 25 százalékban marad tulajdonosa a cégnek, addig a telkeket a rajtuk álló ingatlanokkal – egy szállodával és a fürdővel – együtt ingyen hasznosíthatja a Rác Nosztalgia Kft., továbbá a gyógyvizet is ingyen kapják. A szálloda gazdagítja a fővárost, a fürdő felújítása pedig valóban szükséges, ám a magán és jogi személyek részéről nincs semmi olyan hozzáadott érték, amelyet a főváros ne tudott volna megvalósítani. A frakcióvezető szerint a konstrukció felveti a hűtlen kezelés gyanúját, és jó erkölcsbe is ütközik, hiszen az ingyenesen biztosított jogokért a fővárosnak pénzt kellett volna kérni.

Ferenci Tibor, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója ugyanakkor elmondta, a konstrukcióról 8 éve döntött a fővárosi önkormányzat. Akkor 1,5 milliárd forintra lett volna szükség a felújításhoz, amit a főváros nem tudott biztosítani, ezért magántőke bevonására volt szükség. – 8 éve egy néhány 100 millió forintot érő létesítmény volt 100 százalékban az önkormányzat tulajdonában, ma pedig egy 8 milliárd forint értékű létesítményben van 25 százalékos tulajdonrésze – mondta az igazgató, hozzátéve, hogy a beruházás és az üzemeltetés kockázatát is a magántulajdonos vállalja.
Somlyódy Csaba, a közgyűlés gazdasági bizottságának MSZP-s elnöke is alaptalannak minősítette a vádakat. Szerinte a fővárosnak azért volt szüksége a projektcégre, mert nem volt pénze a beruházásra, hitelt pedig nem tudott volna felvenni.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...