Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Bohózat a Rác fürdő körül

2009. 11. 02. 14:33

Fürdőzés
Bár már idén is két átadási időpontja is volt, mégsem nyit már meg a Rác fürdőt is magában foglaló luxus hotel. Az szállodának, mely a felújított fürdőt is magában foglalná már évek óta üzemelnie kellene... Ám nem csak a munkálatok nem állnak úgy, de ismét nincs aki üzemeltesse a majdani szállodát. A 6 éve húzódó beruházás sem a fővárosi városvezetésre, sem a fővárosi fürdőket üzemeltető cégre nem vet jó fényt - főleg azután, hogy a rendőrség hűtlen kezelés gyanújával kezdett nyomozni.
A Rác fürdő felújítására és egy luxushotelbe való "beágyazására" szerveződött projekt 2003-ban indult. A céget 75%-ban 2 magánszemély, 25%-ban a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt.-n keresztül a budapesti önkormányzat hozta létre. Fideszes önkormányzati képviselők szerint a projekt a főváros részéről felveti a hűtlen kezelés gyanúját, az ügyben a rendőrség nyomozásba kezdett.
A beruházás már indulásakor indulatokat váltott ki, hiszen a fővárosi underground fiatalok egy kedvelt találkozási pontját, a Rác fürdőt és környékét vette célba. Ám a tűzzsonglőrön tiltakozásának nem lett eredménye.
Másoknak azért nem volt szimpatikus a terv, mert attól tartanak: egyik nagy hírű műemléki fürdőnk ezzel elvész az egyszerű hazai fürdőbejárók számára. Ez ugyan még a jövő zenéje, s valljuk meg a budapesti fürdőárak már egy ideje amúgy sem felelnek meg a hétköznapi ember pénztárcájának. Hogy beendednek-e majd minket az ötcsillagos hotel fürdőjébe, az ehhez képest már másodlagos.
Ám a tervek csak nem akarnak valóra válni... Az eredetileg 2007-re tervezett nyitás csúszik, idén már két időpont is volt az átadásra. Nem csak az építkezés állása, de az üzemeltető személye is problémás. A Kempinski és az olasz Baglioni úgy tűnik nem fogja üzemeltetni a szállodát. A beruházó projektcég jelenleg egy hasonlóan nagy branddel tárgyal, ám nem nevesít... A projekt leginkább a Ferencvárosi TC évekig húzódó értékesítésére hasonlít, mely végül szerencsés véget ért. Reméljük a Rác fürdő sorsa is mihamarabb rendeződik!
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...