Még jobb minőségű vízzel és gyógyvizes medencékkel nyit újra Bükfürdő

Az ország második legnagyobb fürdője, sok másik fürdőhöz hasonlóan május 29-én nyitja meg a kapuit. 15 szabadtéri medencével várják a látogatókat, a fürdőgyógyászati részleg és a Medical Wellness azonban csak korlátozott számú szolgáltatással áll majd a vendégek rendelkezésére. 

Hét szuper diéta, melyekkel még formába hozhatja magát a strandszezonra

A nyár és a strandszezon már itt van a küszöbön, ráadásul az elmúlt hetek bezártsága miatt sokaknak kevesebb lehetőségük volt a rendszeres testmozgásra, így a megfelelő értrend most még nagyobb szerepet kap. Mutatunk 7 diétát, amit még nem késő elkezdeni, ha jobban szeretnénk mutatni a fürdőruhában.

Aquaticum Strand bérletet lehet nyerni egy régi fényképpel

Régi fotókat és videókat vár Debrecen városa, amelyek a régi, legendás Nagyerdei Strandon készültek. A beküldők között 3 db 10 alkalmas bérletet sorsolnak a régi strand helyén júniusban nyíló, vadonatúj, Aquaticum Strandra.

Ezt kéri a fürdőzőktől a Nemzeti Népegészségügyi Központ

Nem csak a strandok, hanem a vendégek felé is fogalmazott meg ajánlásokat a Népegészségügyi Központ annak érdekében, hogy a fürdőzés idén is biztonságos lehessen, hiszen ez a fürdők legnagyobb igyekezete mellett is jelentős részben a vendégek magatartásán múlik.

Hogyan védjük a hajunkat nyáron?

A nyarat mindenki várja, de ne felejtsük el, hogy a bőr mellett a haj is különleges ápolást igényel, hiszen ugyanúgy érik káros hatások, ezek a napsugarak és a por.

Nyitnak a budapesti strandok - erős létszámkorlát, kizárólag online váltható jegyek és fokozott fertőtlenítés lesz

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett Palatinus, Paskál, Pesterzsébeti, Csillaghegyi, Római strandok 2020. május 30-án, míg a Pünkösdfürdői strand, ahogy a korábbi években, legkésőbb 2020. június 15-ig nyit meg.

Lehet, hogy hamarosan használhatjuk a fürdők beltéri medencéit is?

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, és ha történik is, kérdés, hogy mikor, azonban több jel is arra mutat, hogy a korlátozások enyhítésének egyik következő lépése lehet, hogy megnyílhatnak a fürdők fedett medencéi is.

Türelmet kér a vendégektől a Fürdőszövetség

A türelemért cserébe pedig biztonságos fürdőzést ígérnek. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a Magyar Fürdőszövetség szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményét.

Gyógytorna a nappaliban: segítenek a fürdők

A bezártság miatt eleve kevesebbet mozgunk, aki home office-ban dolgozik, az ráadásul sokat is ül, így most még nagyobb szükségünk van arra, hogy átmozgassuk a tagjainkat. Néhány fürdőnek hála ezt most otthon is megtehetjük, ráadásul szakemberek útmutatásával.

Luxus élmény a kádban: így készíthet fürdősót

Ha már le kell mondanunk a fürdők és a wellness hotelek szolgáltatásairól, legalább otthon kényeztessük magunkat. Használjunk házi készítésű fürdősót!

A legegyszerűbb módszer, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk és a bőrünket is ápoljuk

A jelenlegi bezártság mellett kifejezetten fontos, hogy igyekezzünk mindent megtenni, amivel a közérzetünket javítani tudjuk. A víz nem csak külsőleg, de belsőleg is fontos szerepet játszik ebben, ráadásul segít a bőrünk szépségének a megőrzésében is.