Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

​Karancs-Medves Tájvédelmi Körzet

További információ
A Karancs-Medves Tájvédelmi Körzetben fontos geológiai, geomorfológiai, növénytani és állattani értékek találhatók.
A Salgótarjánt körbeölelő Karancs-Medves tájvédelmi körzet két különböző kistájra terjed ki. A Palóc Olimposzként emlegetett Karancs erősen taglalt vidékére és a bazaltvulkanizmus során létrejött Medvesre, amelynek földtani értékei országos szinten kiemelkedők. Egy itt megtett túra rengeteg látnivalóvalót tartogat. Érdemes elmennünk a Somoskői várhoz, ahonnan csodás kilátás tárul elénk. A bazaltorgonák az egykori vulkanizmus lenyűgöző bizonyítékai, a Petőfi sétányon pedig eljuthatunk Eresztvényig, ahol tanösvény és madárpark fogad minket. Mindezt Salgó vár, majd a 628 méter magas Szilváskő követheti.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Bányászati kiállítóhely - bányamúzeum
A salgótarjáni Bányászati kiállítóhely az ország első, földalatti bányamúzeuma, mely egy egykor működő bányarendszerben kapott helyet.
Részletek

Dornyay Béla Múzeum
A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban található képtár mintegy nyolcszáz alkotásával átfogó képet nyújt a XX. század első felének hazai művészeti tendenciáiról. 
Részletek

Baglyas Kővár Bazalttömbje
Salgótarján városközpontjától tíz perc járásnyira található Baglyas Kővár Bazalttömbje, a Medves vidékének legalacsonyabban fekvő és legkisebb peremvulkáni maradványa.
Részletek

Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület
Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület világhírű őslénytani lelőhely, ahol megelevenedik Földünk 20 millió évvel ezelőtti állapota.
Részletek

Somoskő vára és a bazaltoszlopok
A szlovák-magyar határon áll Somoskő középkori vára, ahonnan csodás kilátás nyílik a környék településeire.
Részletek