Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Abaligeti cseppkőbarlang

Abaliget
További információ
Abaliget 1768 óta ismeretes cseppkőbarlangjáról, melynek 500 méteres szakasza kiépített és látogatható. 
A falu plébániáján őrzött emlékek szerint az Abaligeti-barlang előürege az 1700-as évek közepén pinceként funkcionált. A járatot a hátsó részben szikla zárta el, a víz az e feletti szűk garaton keresztül folyt át. A természetes állapotába az 1830-as években avatkoztak be, ekkoriban ugyanis Festetics Lajos robbantással tágítatta a bejárati részt – ennek ellenére a belmagasság éppen eléri az 1 métert. Az 1800-as évek végétől a cseppkőbarlangot vezetővel lehetett megtekinteni. 1996-ban a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága átvette a kezelését és a kornak megfelelően alakította át. A gyógyhatású barlang levegőjének átlaghőmérséklete 12,6 fok.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Abaliget látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Orfűi-tó
A Mecsek festőien szép hegyei és dombjai ölelik körül a több tározóból álló tórendszer eme köztes tagját, az Orfűi-tavat. 
Részletek

Sárkány-forrás és Sárkány-szakadék
A Sárkány-forrás az orfűi műút falu előtti hajtűkanyarjának közelében a Sárkány-szakadékban található, a zöld sáv jelzésű turistaútból kiágazó gyalogösvényen közelíthető meg.
Részletek

Pécsi székesegyház
A pécsi székesegyház mai formáját az 1882-1891 között történt átépítés eredményeként nyerte el. 
Részletek

Barbakán
A pécsi Barbakán lőrésekkel tagolt magas várfalának nyugati sarkán elhelyezkedő építmény tetejéről páratlan kilátás nyílik a belvárosra.
Részletek

Pécsi tévétorony és kilátó
Pécs egyik jelképévé vált a tévétorony és kilátó, amely 197 méterével Magyarország legmagasabb épülete.
Részletek