Quantcast

Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Év végi ajánlatokÉv végi ajánlatok

Aggteleki-karszt

További információ
A Világörökség részét képező felszín alatti világ legjelentősebb hazai képviselője az összesen 25 km hosszúságú Baradla-Domica barlangrendszer, azaz az Aggteleki-karszt.
Az Aggteleki-karszt 1995. óta a Világörökség része a több tízmillió évre visszanyúló földtörténeti bizonyítékainak köszönhetően. A hely különlegessége, hogy nem követi a külső hőmérsékletingadozást, az átlaghőmérséklet egész évben stabilan 10 °C. A cseppkőbarlangban tett látogatás alkalmával a különböző alakú, méretű és színű álló, valamint függő cseppkövek, zászlók, lefolyások mellett borsókőféleségeket és kalcitlemezeket lehet megcsodálni. Említést érdemel az itt található élővilág is, hiszen több mint 28 denevérfaj faj - ezek közül kettő veszélyeztett - él itt, de a párás környezet ideális lakhelyet biztosít az olyan kétéltűeknek is, mint a foltos szalamandra. A barlang megismerésére többféle hosszúságú és nehézségű, vezetett túra közül lehet választani.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...