Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Algyői Tájház

Algyő
További információ
Az Algyői Tájházban a nagyközség hagyományait ismerhetik meg az érdeklődők, bemutatják a tiszai élet jellegzetes tárgyait, illetve hogy miként változott meg környezetünk az 1930-as évektől a ’70-es évekig.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A tárlaton külön helyiségben láthatják a vendégek a 1930-as, majd a 70-es években jellemző lakásbelsőt, és látható, mi minden változott meg az emberek életében, környezetében. Algyő és környékén jellemző volt a kukoricatermesztés, a növény minden egyes részét felhasználták, ezt is bemutatja tárlat, valamint az olajbányászat kezdeteit is. 

 

A tiszai élet jellegzetes tárgyai is helyet kapnak a tájházban, mert bár ma a nagyközséget a kőolaj- és földgázkitermelés révén ismerik leginkább, egykor a szőke folyó jelentette sokak megélhetését, tipikus halászfalu volt a bányászat előtt. Az épületen kívül érdemes megnézni udvaron található több mint 200 féle növényt felvonultató kertet is, továbbá gyógynövénykóstolóval is várják a látogatókat.

 

Közeli fürdő

Az algyői fürdő egész évben várja látogatóit. A korszerűen felszerelt fürdő többféle pihenési, wellness és gyógyulási lehetőséget biztosít a látogatóknak. A fedett egységben négy medence található. Ezek között található egy tanmedence, amely sportolásra és oktatásra is kiválóan alkalmas, egy wellness funkciókkal ellátott élménymedence, a kicsik részére fenntartott gyerekpancsoló és egy termálvizes ülőmedence, valamint kültéren egy gyógyvizes medence. Minden szombaton éjszakai fürdőzésen vehetünk részt.  A bababarát vízzel üzemeltetett gyerekpancsoló a nagyobb gyerekek számára remek hely lehet egy szuper játékra, a legkisebbeknek pedig egy önfeledt pancsolásra. A wellness részlegen fényterápiás finn szauna, finn szaunház, infra szauna, és gőzkabin is található.Fürdők
Borbála Fürdő