Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Anna-liget

Szarvas
További információ
A szarvasi Anna-ligetben, a Körös közelében található tájképi kertben érintetlen puhafa-ligeterdő látható óriás, fehér nyárfáival, füzeivel, valamint a keményfa-ligeterdő gazdag növényvilágával. 
A park nevét Bolza József feleségéről, Batthyány Annáról kapta. Ők kezdték el kialakítani a „fáskertet” az 1800-as évek elején. Az itt található kastély 1908-ban épült, ma a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságának székháza. Az igazgatóság a kezelője az egykori birtoknak, amellyel kapcsolatos feladata a 26 hektáros park eredeti elképzelésekhez igazodó rekonstrukciója.
A rekonstrukció célja az, hogy felelevenítsék a régmúlt idők kertészeti törekvéseit, ezáltal olyan gyűjteményes „fáskert” jöjjön létre, amely kitűnik környezetéből különleges értékeivel. A szarvasi gyűjteményes kert két részből áll: a kastély keleti oldalán a tipikus tájképi kertszerkezet, nyugati oldalán egy barokk kertrészlet található.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szarvas látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Szárazmalom
A szarvasi alsóállású, vízszintes meghajtó kerekű, klasszicista stílusú Szárazmalom 1836-ban épült, és egészen 1962-ig működött – a legtovább az országban.
Részletek

Bolza kastély
Az empire stílusban épült szarvasi Bolza kastélyhoz egy kis park és egy arborétum is tartozik.
Részletek

Körösök vidéke túraútvonalak
A Körös folyó és hullámtere természetvédelmi terület, a Körös-Maros Nemzeti Park része. 
Részletek

Szarvasi arborétum (Pepi-kert)
Szarvas egyik legnépszerűbb látnivalója a Szarvasi arborétum, közismertebb nevén Pepi-kert a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki.
Részletek

Halászati és Történelmi Élmény Park
A halászatot bemutató Halászati és Történelmi Élmény Park a Templom-zugi holtág partján helyezkedik el, Gyomaendrőd közelében.
Részletek

Programajánló