Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Anna-liget

Szarvas
További információ
A szarvasi Anna-ligetben, a Körös közelében található tájképi kertben érintetlen puhafa-ligeterdő látható óriás, fehér nyárfáival, füzeivel, valamint a keményfa-ligeterdő gazdag növényvilágával. 
A park nevét Bolza József feleségéről, Batthyány Annáról kapta. Ők kezdték el kialakítani a „fáskertet” az 1800-as évek elején. Az itt található kastély 1908-ban épült, ma a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságának székháza. Az igazgatóság a kezelője az egykori birtoknak, amellyel kapcsolatos feladata a 26 hektáros park eredeti elképzelésekhez igazodó rekonstrukciója.
A rekonstrukció célja az, hogy felelevenítsék a régmúlt idők kertészeti törekvéseit, ezáltal olyan gyűjteményes „fáskert” jöjjön létre, amely kitűnik környezetéből különleges értékeivel. A szarvasi gyűjteményes kert két részből áll: a kastély keleti oldalán a tipikus tájképi kertszerkezet, nyugati oldalán egy barokk kertrészlet található.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szarvas látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...


Fürdők
Szarvasi fürdő