Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Aranyház gejzírkúp

Tihany
További információ
A tihanyi gejzírmező forráskúpjai közül a legnagyobb az Aranyház gejzírkúp, mely nevét a tömegesen rátelepedett sárga színű zuzmóról kapta. 
A Balaton keletkezése során lezajló vulkanikus utótevékenységek során több mint száz gejzírkúp alakult ki, melyek közül az Aranyház névre keresztelt képződményt a legszebbként tartják számon. Ennek különlegessége, hogy a fehér szikláin a napfényben aranysárga zuzmóban gyönyörködhetünk. A gejzír működésétől, valamint a víz- és kéregmozgások függvényében különböző formában szilárdult meg a gejzirit, ezzel nagyjából 100-150 kisebb és nagyobb jött létre. Ebből napjainkban mindössze 50 látható, ezek közül az Aranyház nemcsak a szépségével, hanem nagyságával is kitűnik.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tihany látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Levendula Ház Látogatóközpont
A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félszigetet. 
Részletek

Tihanyi Bencés Apátság
950 év óta van Bencés Apátság a Tihanyi-félszigeten. 
Részletek

Tihanyi Tájházak
A Tihanyi Tájházak múzeum célja a népi építkezés és életmód bemutatása.
Részletek

Tihanyi visszhang
Tihany híres, még ma is meglévő nevezetessége a tihanyi visszhang vagy echo, amely a tihanyi apátság és a Visszhang-domb között keletkezett akkor, amikor még nem gátolták épületek a hang szabad oda-vissza terjedését.
Részletek


Részletek

Programajánló