Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Az elpusztult tokaji vár maradványai

Tokaj
További információ
A mára elpusztult tokaji vár a Bodrog és a Tisza összefolyásánál épült. Ma már csak az egyik fal maradványai állnak.
Az első tokaji várat Tarcal építtette és sövénnyel font kerítéssel vette körül, a földvár azonban a tatárjárás idején elpusztult. Az újjáépítésére kicsit várni kellett, egészen a 14. századig. Ekkor a Bodrog partján emelték fel az épületet. A történelem során meglehetősen sok kézben fordult meg: állt többek között Zsigmond király, Lazarevics István birtokában, az 1450-es években pedig Hunyadi János, majd Mátyás tulajdonába került. Ők az akkori modern nézetet szem előtt tartva erősítették meg.  A vár egészen az 1700-as évekig ellenállt a történelem viszontagságainak, az 1705-ben lesújtó rombolás után azonban már nem építették újjá.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tokaj látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tokaji pincesor
A tokaji Szerelmi pincesort a magyar honfoglalás millecentenáriumának tiszteletére hozták létre, a vasúttal párhuzamosan futó hegylábon.
Részletek

Tokaji borvidék
A Tokaji borvidék vagy Tokaj-hegyaljai borvidék a világ első zárt borvidéke 1737 óta.
Részletek

Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet
Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet egyediségét adja, hogy itt keverednek össze a különböző flóra- és faunaelemek a hegyvidék és az Alföld ütközőzónájában.
Részletek

Rákóczi-Dessewffy kastély
A Rákóczi-Dessewffy kastély az 1700-as években épült, barokk stílusban. Előbb a Rákóczi családé, majd kincstári sótárnoki épület lett, azt követően a Dessewffy család tulajdona.
Részletek

Programajánló