Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Bánkút

További információ
Bánkút a Bükk-hegység központjában helyezkedik el, itt található hazánk egyik legmagasabb pontja, a 956 méter magas Bálvány csúcs.
Bánkutat egészen az 1890-es évekig a vadászok és erdei munkások látogatták, majd megkezdődött a táj feltérképezése, kijelölték és kialakították a turista útvonalakat és az 1930-as években már 47 jelzett úttal találkozhattak a Bükkbe látogatók. Szintén ebben az időben döntöttek a bánkúti turistaház megépítéséről, amely a turizmus beindulását jelentette. A hazai viszonylatban kivételesnek számító hóviszonyoknak köszönhetően pezsgő téli sportélet alakult ki, amelyhez alkalmazkodtak a fejlesztések is. Az elmúlt évtizedekben különböző sípályák, melegedőház, szállás, illetve étterem épült ki.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Lillafüredi Pisztrángtelep
A Lillafüredi Pisztrángtelep nevezetessége, hogy természetes körülmények között, szabadban álló medencékben tenyésztik az őshonos, nemes pisztrángokat.
Részletek

Hámori-tó
A miskolc-lillafüredi térséghez tartozó Hámori-tó a Garadna patak felduzzasztásából keletkezett, partján sétaút vezet.
Részletek

Lillafüredi Palotaszálló
A Lillafüredi Palotaszálló Lux Kálmán tervei alapján, neoreneszánsz stílusban épült, három völgy találkozásában, a Hámori-tó mellett.
Részletek

Lillafüredi Függőkert és Vízesés
A Lillafüredi Függőkertet a Palotaszálló alatti hegyoldalban alakították ki, amely lépcsőzetesen ereszkedik alá az Anna-barlang bejáratához.
Részletek

Szeleta-barlang
A Szeleta-barlang az egyik legizgalmasabb, látogatható barlang Miskolc-Lillafüred térségében, őskori leletekkel.
Részletek