Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Bányászati kiállítóhely - bányamúzeum

Salgótarján
További információ
A salgótarjáni Bányászati kiállítóhely az ország első, földalatti bányamúzeuma, mely egy egykor működő bányarendszerben kapott helyet.
A Salgótarjánban található földalatti bányamúzeumot az 1930-as években alakították ki a József-lejtősakna épségben megmaradt vágatrendszerében. A múzeum néhány évtizeddel később, az 1960-as években nyitotta meg kapuit Európa második, eredeti bányában kialakított tárlataként. Az itt tett látogatásunk alkalmával bepillantást nyerhetünk a nógrádi szénmedence múltjába és műszaki emlékeibe. Az egykor működő szénbányát az 1990-es években felszámolták, ezt követően az Önkormányzat vette át a múzeumot. A felújított kiállítást a 2000-es évek elején tárták a nagyközönség elé, hogy a látogatók az ezzel kapcsolatos tudással is szélesíthessék a látókörüket.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Salgótarján látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Dornyay Béla Múzeum
A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban található képtár mintegy nyolcszáz alkotásával átfogó képet nyújt a XX. század első felének hazai művészeti tendenciáiról. 
Részletek

Baglyas Kővár Bazalttömbje
Salgótarján városközpontjától tíz perc járásnyira található Baglyas Kővár Bazalttömbje, a Medves vidékének legalacsonyabban fekvő és legkisebb peremvulkáni maradványa.
Részletek

​Karancs-Medves Tájvédelmi Körzet
A Karancs-Medves Tájvédelmi Körzetben fontos geológiai, geomorfológiai, növénytani és állattani értékek találhatók.
Részletek

Somoskő vára és a bazaltoszlopok
A szlovák-magyar határon áll Somoskő középkori vára, ahonnan csodás kilátás nyílik a környék településeire.
Részletek

Salgó vára
A Salgótarjánt övező Medves egyik meredek vulkáni kúpját koronázza meg Salgó vára.
Részletek