Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Baracsi úti Arborétum

Dunaújváros
További információ
Az Arborétum egy erdészeti és parképítészeti céllal létrehozott terület, ahol a telepített örökzöldek a városon keresztül haladó Alsó-foki patak völgyében találhatók. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A hűvös völgyben olyan élőfa-gyűjtemény kialakítására került sor, amelyben bemutathatóvá válhattak a telepített örökzöld, lombhullató fa-, és cserje fajok, tuják, hamisciprusok, borókák széles fajváltozatai. 
2009-ben az arborétumot fejlesztették, az Alsó-foki patak mellett lévő utat egyfajta tanösvényként alakították ki, minden most is látható fa mellé kiírták a magyar és latin nevét, bemutatva annak tulajdonságait. A gyalogutat faaprítékkal szórták fel, amit a kitermelt cserjékből, illetve az elpusztult fákból a helyszínen dolgoznak fel. Egy fából készült gyaloghidat is építettek a patakon át: és itt egy eddig elzárt területen lévő faritkaságokat látogathatnak az érdeklődők idegenvezetővel, előzetes bejelentkezés után. Az előzetes terveknek megfelelően újabb ritkaságokat ültettek közel 32 féle fajjal, olyanokkal, mint a mézgás éger, fehér gyertyán, sajmeggy stb.

Járja be az arborétumot egy virtuális túrán!

Közeli fürdő

A dunaújvárosi fürdő két szinten, 1971 m2 vízfelületen 14 db kül- és beltéri medencével, gyermekpancsolóval, 7 csúszdával (3 a fedett részben található), exkluzív Római Fürdővel, benne finn és infraszaunák, gőz- és aromakabinok, jakuzzi, pihenő- és merülőmedence kínálatával várja a testi és lelki feltöltődésre vágyókat.