Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Barbakán

Pécs
További információ
A pécsi Barbakán lőrésekkel tagolt magas várfalának nyugati sarkán elhelyezkedő építmény tetejéről páratlan kilátás nyílik a belvárosra.
A kör alaprajzú bástya hazánk egyedülálló műemlékei közé tartozik. A különlegességét az adja, hogy ez az egyetlen fennmaradt kapuerőd. A 15. században felvonóhíddal, hátsó kapuval, lőrésekkel volt felszerelve és az egészet egy vizesárok vette körbe. A várat a törökök végül elfoglalták, de csak azért, mert a püspök önként feladta. A gótikus kaputorony ugyan elvesztette a harci szerepét és áldozatul esett az idő vasfogának, de az 1960-as években rendbe hozták a fennmaradó részeit. Ide látogatva érdemes felsétálni a tetejére, ahol elképzelhetjük az egykori csata mozzanatait és elmerülhetünk az elénk táruló pécsi panorámában.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Pécs látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...



Közeli látnivalók
Csontváry Múzeum
A pécsi Csontváry Múzeum neoreneszánsz épületében található a magyar festészet talán legkülönösebb egyéniségének, Csontváry Kosztka Tivadarnak kiállítása.
Részletek

Gázi Kászim pasa dzsámija
A pécsi városközpontban található Gázi Kászim pasa dzsámija az egyik legjobban épségben maradt dzsámi Európában.
Részletek

Ókeresztény sírkamrák
Pécs belvárosának északnyugati részén található az Ókeresztény sírkamrák, ez a 4. századból fennmaradt nekropolisz, ahová a város akkori lakói temetkeztek.
Részletek

Pécsi székesegyház
A pécsi székesegyház mai formáját az 1882-1891 között történt átépítés eredményeként nyerte el. 
Részletek

Szent Ágoston templom
A pécsi középkori Szent Ágoston templomot a törökök dzsámivá alakították. 
Részletek

Programajánló