Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Bence-hegyi Kilátó

Velence
További információ
A Bence-hegyen, Velence központjától körülbelül 5 kilométerre található a kilátó, csodálatos körpanorámával a Velencei-tóra.
Velence modern alkotásainak egyike a Bence-hegyen található kilátó, melynek korábbi változata ikonikus jelentőséggel bírt. De nemcsak emlékként, hanem tájékozódási támpontként és kirándulási találkozóhelyként is szolgált. A természeti formákat idéző, a táj elemi erőit megelevenítő kilátó mindenkit másra emlékeztet. Van, akit egy szélfútta fára, van akit hajtott levélre, és olyan is van, aki virágszirmot lát benne. Az építészeti terv megvalósult, hiszen a cél egy távolról is feltűnő, érdekes forma létrehozása volt. Természetesen a látvány mellett nagy hangsúlyt kapott az időtállóság – ennek megfelelően választottak alapanyagot.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Velence látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Velencén

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért lehet megszállni...MegnézemKözeli látnivalók
Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely
A Katonai Emlékpark az 1848. szeptember 29-i, pákozd-sukorói csata tiszteletére és emlékére került kialakításra a pákozdi Mészeg-hegyen. A szépen kialakított parkban számos emlékmű található kiállítási felülettel és interaktív lehetőséggel.
Részletek

Nadapi szintezési Ősjegy
A Velencei-hegység a Kárpát medence legöregebb és a legstabilabb képződménye, ezért itt, Nadapon helyezték el a magasság mérésnek magyarországi legfőbb viszonyító pontját, a szintezési Ősjegyet.
Részletek

Velencei-tó
A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava, hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike.
Részletek

Gárdonyi Géza Emlékház
A Gárdonyi Géza Emlékház az Egri csillagok írójának szülőházában lett kialakítva.
Részletek

Székesfehérvári Bányató
A székesfehérvári Bányató 1917-ben váratlanul jött létre, amikor a magas sziklafalak között működő kőbányát egyetlen éjszaka alatt elárasztotta a víz. 
Részletek

Programajánló