Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Bertényi Miklós Füvészkert

Visegrád
További információ
A Füvészkert a Visegrádi-hegység egyik népszerű, könnyen megközelíthető kirándulóhelye, ahol a környező hegyek növényzetétől teljesen eltérő kép és sajátságos mikroklíma fogadja a látogatót.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 500 - 1000

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A kert egy 16 hektáros, körbekerített területen helyezkedik el. Két jól megkülönböztethető része van, a 19 állomásból álló arborétum és az Erdőanyai-szurdok patakvölgye. 
Az 1960-as évek második felében az itt lévő gyertyán, akác és kocsánytalan tölgyállományok helyére Eőry Gyula erdőmérnök hallgató diplomamunkája alapján luc, duglasz, erdei és vörösfenyő állományokat telepítettek. 1978-ban kezdődött a terület arborétummá történő alakítása Bertényi Miklós és Dr. Varga Gábor erdőmérnökök vezetésével (dr. Madas László és dr. Madas András ötlete alapján), majd az 1980-as években madártani tanösvényt hoztak létre. Az állományok szélére különleges díszt (virág, őszi lombszíneződés stb.) adó fajokat telepítettek. 
A Füvészkert kutyával is látogatható, a felelős kutyatartás erdei szabályainak és normáinak betartásával.
A Bertényi Miklós füvészkert a Pilisi Parkerdő Zrt. területén, az Apátkúti-patak völgyében fekszik. 

Közeli fürdő

A visegrádi fürdő korszerű wellness szolgáltatásokkal és gyógyhatású termálfürdővel várja a vendégeket. A Lepence Spa az év minden napján látogatható. Az erdős hegyoldalba épült római és török hangulatú fürdő széleskörű wellness szolgáltatásokat biztosít és képzett szakemberekkel várja a vendégeket. A fürdőben egy 30-40 fokos tepidárium, a szuanaparkban pedig finn szauna és gőzfürdő merülő medencével, illatos gőzkamra, három aromakabin, jégkút, élményzuhanyok, infrakabin és natúr szauna található.

 Fürdők
Lepence Spa