Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók

Bivalyrezervátum

Mórahalom
További információ
A dél-alföldi régió első bivalyrezervátumát 2008-ban hozták létre, Mórahalom határában. 
A bivalyt valószínűleg már a népvándorlások során befogták igavonásra, és mivel meglehetősen igénytelen állatról van szó, ezért gyorsan elterjedt a Kárpát-medencében. Az állománya hazánkban jelentősen megcsappant a gépesítés után, ez a csökkenő tendencia sajnos azóta is fennáll. Éppen ezért genetikai tartalékként és kultúrtörténeti emlékként tekintünk rá, és ennek szellemében őrizzük. A Mórahalom mellett létrehozott bivalyrezervátum állataitól azt várták, hogy segítenek megtisztítani a nádtól a Nagyszéksós-tavat. Az elgondolás működött, az egykori madárvilág visszatért a területre. Az alapítás után néhány évvel a tó közelében kialakítottak egy bemutató-, és oktatóházat, egy mérőközpontot, valamint egy eszköztároló színt is.Közeli látnivalók
Madarász-tó
A Madarász-tó közel 75 hektáron terül el Mórahalom központjától 4 kilométer távolságra, jelentős növény- és állatvilággal.
Részletek

Homokháti Emlékház
A mórahalmi Homokháti Emlékházban a múlt század első felének paraszti kultúráját, szokásait és tárgyi emlékeit mutatják be. 
Részletek

Mórahalmi borok
Mórahalom az Alföldi szőlőtermő tájhoz, azon belül a Csongrádi Borvidékhez tartozik. 
Részletek

Balatoni Madárkert- díszmadár és kisállatpark
A Balaton déli partjának közelében található Madárkert Magyarország egyik legnagyobb fajtaválasztékú madárgyűjteménye.
Részletek

Szegedi Vadaspark
A Szegedi Vadaspark a legfiatalabb és egyben legnagyobb állatkertje hazánknak, érdekes színfolt a szegedi látnivalók palettáján.
Részletek

Programajánló