Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Tavaszi akciókTavaszi akciók

Bogácsi horgásztó

Bogács
További információ
A Bogácsi horgásztó, a Szoros patak völgyzáró gáttal felduzzasztott víztározója, remek program mind a horgászat szerelmeseinek, mind a pihenésre vágyóknak.
Bogácstól 300 méterre található 20 hektáros víztározó igazi horgászparadicsom: foghatunk itt többek között amurt, csukát, süllőt, keszeget, törpeharcsát vagy éppen kárászt. A kialakítás elsődleges célja egyébként nem a horgásztó volt, sokkal inkább az, hogy a Bükkből időnként lezúduló csapadékvíz ne okozza a talajvíz szintjének hirtelen megemelkedését Bogácson, valamint Mezőkövesden. Ha a Bogácsi horgásztónál járunk, érdemes megfigyelni a környék élővilágát, találkozhatunk telelő vadrécékkel, hattyúkkal vagy éppen vadlibákkal.Közeli látnivalók
Szent Márton-templom
Bogács központjában áll a Szent Márton tiszteletére szentelt római katolikus templom, amely a helyben bányászott, faragott vöröses kőből épült.
Részletek

Bogácsi kilátó
A település fölé magasodó dombtetőn álló Bogácsi kilátóból csodálatos panoráma nyílik a falura és a Bükkaljára. 
Részletek

Bogácsi pincesorok
A Bükki borvidék fontosabb településein, így Bogácson is megkezdődött a pincesorok kiépítése. 
Részletek

Bogácsi Tájház
Bogács egyik legrégebbi, 140 éves parasztházában alakították ki a Bogácsi Tájházat, bemutatva a földnélküli parasztemberek életkörülményeit. 
Részletek

Matyó Múzeum
A mezőkövesdi Matyó Múzeumban megismerkedhetünk a jellegzetes matyó népviselettel, szokásokkal és bepillantást nyerhetünk a parasztházakba is.
Részletek