Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Bogácsi Tájház

Bogács
További információ
Bogács egyik legrégebbi, 140 éves parasztházában alakították ki a Bogácsi Tájházat, bemutatva a földnélküli parasztemberek életkörülményeit. 
A ház és az azt körülvevő kerítés egyaránt a régmúlt időket idézi, hiszen mindkettő kőből épült és az elemeket sárral tapasztották össze. A Bogácsi Tájház tipikus képviselője a 19. század végén kialakult parasztháztípusnak: egymás után következik a szoba, a konyha és a kamra. Az egyetlen bejárat a középső helyiségbe vezet, innen juthatunk el a ház többi részébe. A kiállítási darabok között megtalálható a bogácsi palóc népviselet, az istállóban pedig az olyan régi használati eszközökkel találkozhatunk, mint a tiloló, gereben, guzsalyok vagy motolla.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Bogács látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Bogácson

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért tud megszállni...MegnézemKözeli látnivalók
Bogácsi pincesorok
A Bükki borvidék fontosabb településein, így Bogácson is megkezdődött a pincesorok kiépítése. 
Részletek

Bogácsi horgásztó
A Bogácsi horgásztó, a Szoros patak völgyzáró gáttal felduzzasztott víztározója, remek program mind a horgászat szerelmeseinek, mind a pihenésre vágyóknak.
Részletek

Matyó Múzeum
A mezőkövesdi Matyó Múzeumban megismerkedhetünk a jellegzetes matyó népviselettel, szokásokkal és bepillantást nyerhetünk a parasztházakba is.
Részletek

Mezőkövesdi Hadas városrész - Matyó tájházak
Jellegzetes matyó épületeket lehet megtekinteni a Hadas városrészben.
Részletek

Szent Márton-templom
Bogács központjában áll a Szent Márton tiszteletére szentelt római katolikus templom, amely a helyben bányászott, faragott vöröses kőből épült.
Részletek