Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Bokodi-tó, a lebegő falu

Tatabánya
További információ
A Bokodi-tó felszínén mesebeli látványt nyújt a lebegő magyar falu, színes házacskái, hosszú fa stégei sok turistát vonzanak ide.
 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


Magyarország egyik legkülönlegesebb helye Oroszlány mellett található. A tavat még 1961-ben alakították ki az oroszlányi hőerőmű számára, mivel az egyik része hűtötte a létesítményt, míg a másikba pedig a hőfelesleget adta le. Mivel a tó télen sem fagyott be, emiatt igen vonzó lett a horgászok számára, hiszen a fagyos napokon is lehetett benne pecázni. Így egy egészen élhető, szép kis horgászparadicsom alakult ki a tó körül. 
A környezet gyönyörű, kifejezetten romantikus látképet nyújt és a vízen lebegő faluként elhíresült, azt jó, ha tudjuk, hogy a bokodi lebegő falu horgászházai magántulajdonban vannak, a látogatás alatt ajánlott diszkréten és tisztelettudóan viselkedni. A magukat és egymást csapatokban és rendszerint nem éppen csendben fotózó turisták elég gyorsan képesek kivívni a helyiek ellenszenvét.

Megközelítés

A Bokodi-tó megközelítése nem egyszerű feladat. A stégekhez és a lebegő házakhoz rossz minőségű földutak vezetnek, amiket sűrű erdő ölel. Oroszlányból a Dózsa György utcán vagy a Kecskédi útról kell lehajtani, pont a nagy kanyarban. Tovább egyenesen megyünk a keskeny betonúton a galambosi üdülőtelep felé, az út pár km után beletorkollik egy, a partot követő földes útba. Itt van néhány hely, ahol letehetjük az autót. Pár lépésre már látjuk is a tóparti házikókat.

Tekintse meg a tó környékéről készült videót! 


 

Közeli fürdő

A tatabányai fürdő háromemeletes fedett élményfürdője egész évben üzemel. Beltéren nyolc, a nyári időszakban üzemelő strandon öt, míg a téliesíthető uszodában két fürdőmedence szolgálja a vízi kikapcsolódás szerelmeseit.  A strandon a hatalmas parkkal körülvett nyitott medencék mellett óriáscsúszdák is várják a vendégeket. A szaunavilágban finn szauna, infra, gőz- és aromakabin nyújt felüdülést, valamint masszázzsal és vízágyas pihenőszobájával segítik a testi-lelki megújulást. A Gyémánt fürdőben kiemelt figyelmet fordítanak a kisgyermekek és szüleik gondtalan kikapcsolódására.