Bolza kastély

Szarvas
További információ
Az empire stílusban épült szarvasi Bolza kastélyhoz egy kis park és egy arborétum is tartozik.
A szarvasi Bolza kastély egy 18. században hazánkba települő olasz családhoz kapcsolódik, akik az évtizedek során elmagyarosodtak, és az itt töltött idejük emlékeként egy igen gazdag örökséget hagytak a városra. A kastély ma is látható formáját már akkoriban kezdte elnyerni, Bolza Pál nagy hangsúlyt helyezett a kertre – ekkor került ide a tekintélyes mocsárciprus is. A lépcsősor pihenőjén Romulus és Remus szobrának másolata a család eredetének tiszteletére került felállításra. A 19. század közepén az épület klasszicista, romantikus, illetve eklektikus stílusú részletekkel bővült, a földszintes, sávos homlokzaton pedig a Bolza-Batthyány-címer kapott helyet.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szarvas látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Szárazmalom
A szarvasi alsóállású, vízszintes meghajtó kerekű, klasszicista stílusú Szárazmalom 1836-ban épült, és egészen 1962-ig működött – a legtovább az országban.
Részletek

Körösök vidéke túraútvonalak
A Körös folyó és hullámtere természetvédelmi terület, a Körös-Maros Nemzeti Park része. 
Részletek

Szarvasi arborétum (Pepi-kert)
Szarvas egyik legnépszerűbb látnivalója a Szarvasi arborétum, közismertebb nevén Pepi-kert a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki.
Részletek

Anna-liget
A szarvasi Anna-ligetben, a Körös közelében található tájképi kertben érintetlen puhafa-ligeterdő látható óriás, fehér nyárfáival, füzeivel, valamint a keményfa-ligeterdő gazdag növényvilágával. 
Részletek

Halászati és Történelmi Élmény Park
A halászatot bemutató Halászati és Történelmi Élmény Park a Templom-zugi holtág partján helyezkedik el, Gyomaendrőd közelében.
Részletek

Programajánló