Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Bolza kastély

Szarvas
További információ
Az empire stílusban épült szarvasi Bolza kastélyhoz egy kis park és egy arborétum is tartozik.
A szarvasi Bolza kastély egy 18. században hazánkba települő olasz családhoz kapcsolódik, akik az évtizedek során elmagyarosodtak, és az itt töltött idejük emlékeként egy igen gazdag örökséget hagytak a városra. A kastély ma is látható formáját már akkoriban kezdte elnyerni, Bolza Pál nagy hangsúlyt helyezett a kertre – ekkor került ide a tekintélyes mocsárciprus is. A lépcsősor pihenőjén Romulus és Remus szobrának másolata a család eredetének tiszteletére került felállításra. A 19. század közepén az épület klasszicista, romantikus, illetve eklektikus stílusú részletekkel bővült, a földszintes, sávos homlokzaton pedig a Bolza-Batthyány-címer kapott helyet.Közeli látnivalók
Szárazmalom
A szarvasi alsóállású, vízszintes meghajtó kerekű, klasszicista stílusú Szárazmalom 1836-ban épült, és egészen 1962-ig működött – a legtovább az országban.
Részletek

Körösök vidéke túraútvonalak
A Körös folyó és hullámtere természetvédelmi terület, a Körös-Maros Nemzeti Park része. 
Részletek

Szarvasi arborétum (Pepi-kert)
Szarvas egyik legnépszerűbb látnivalója a Szarvasi arborétum, közismertebb nevén Pepi-kert a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki.
Részletek

Anna-liget
A szarvasi Anna-ligetben, a Körös közelében található tájképi kertben érintetlen puhafa-ligeterdő látható óriás, fehér nyárfáival, füzeivel, valamint a keményfa-ligeterdő gazdag növényvilágával. 
Részletek

Halászati és Történelmi Élmény Park
A halászatot bemutató Halászati és Történelmi Élmény Park a Templom-zugi holtág partján helyezkedik el, Gyomaendrőd közelében.
Részletek