Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Cifra Istálló és Kocsimúzeum

Parád
További információ
A parádi Cifra Istálló és Kocsimúzeum kiállításán díszes főúri hintókat és tartozékokat lehet megtekinteni.
 
Az Ybl Miklós tervei alapján, 1880-ban kivitelezett parádi épület ad ma otthont a Cifra Istállónak és a Kocsimúzeumnak. Az itt látható tárlat többek között olyan rejtelmekbe vezet be minket, mint a kerék feltalálása, de átfogó képet kaphatunk a főúri hintókról, illetve a kocsikészítés történetéről is. Utóbbit több teremben ismerhetjük meg a különböző iparágak – kerékgyártó, bognár, kovács, lakatos – részletekbe menő boncolgatásával. A kocsik közül közelebbről ismerkedhetünk meg a különböző típusú hajtókocsikkal, vadászkocsikkal, a konflissal és a fiakerrel. De nemcsak a közlekedésre, hanem a mezőgazdasági célokra használt darabokat, sőt a díszhintókat is megtekinthetjük.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Parád látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Palóc Ház
Parád legjelentősebb műemléke a Palóc Ház, melyben megtekinthetjük a jellegzetes palóc bútorokat, ruhákat, az udvaron a pajtát és az ólat a 150 évvel ezelőtti állapotnak megfelelően.
Részletek

Recski Nemzeti Emlékpark
A Recski Nemzeti Emlékpark területén a kommunizmus évei alatt kényszermunkatábort működtettek. 
Részletek

Kékestető
A Kékestető a maga 1014 méterével Magyarország legmagasabb pontja, melynek klimatikus viszonyai, páratlan körpanorámája és tv-tornya sokakat vonz. 
Részletek

Egerszalóki tó
Az Egerszalóki tó remek kikapcsolódási célpont a horgászat szerelmeseinek és a természetkedvelőknek.
Részletek

Egerszalóki szőlő és bor
Egerszalókon csodálatos, riolittufába vájt pincék várják a borkedvelőket.
Részletek