Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Csontváry Múzeum

Pécs
További információ
A pécsi Csontváry Múzeum neoreneszánsz épületében található a magyar festészet talán legkülönösebb egyéniségének, Csontváry Kosztka Tivadarnak kiállítása.
A Csontváry Múzeum, egy neoreneszánsz épületben a festő művészetét időrend és stílus szerint, részekre bontva mutatja be. A sétát a tanulmányi rajzaival és a portré festményeivel indítjuk, ezt követően pedig áttérünk az érett korszakba, ahol kirajzolódik az egyedisége.
Megtekinthetőek többek között az olyan híres művei, mint a Baalbek, a Nagy Tarpatak a Tátrában vagy a Magányos cédrus. Festményről festményre haladva az érzelmek széles skáláját élhetjük át a melegségtől kezdve egészen a komorságig. A tárlat végére érve sokakban felmerül a kérdés, hogy az alkotó őrült vagy zseniális volt-e.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Pécs látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Pécsi székesegyház
A pécsi székesegyház mai formáját az 1882-1891 között történt átépítés eredményeként nyerte el. 
Részletek

Barbakán
A pécsi Barbakán lőrésekkel tagolt magas várfalának nyugati sarkán elhelyezkedő építmény tetejéről páratlan kilátás nyílik a belvárosra.
Részletek

Gázi Kászim pasa dzsámija
A pécsi városközpontban található Gázi Kászim pasa dzsámija az egyik legjobban épségben maradt dzsámi Európában.
Részletek

Ókeresztény sírkamrák
Pécs belvárosának északnyugati részén található az Ókeresztény sírkamrák, ez a 4. századból fennmaradt nekropolisz, ahová a város akkori lakói temetkeztek.
Részletek

Zsolnay múzeum
Pécs legrégebbi épületében található a Zsolnay Múzeum, mely bemutatja a Zsolnay-porcelán, az eosin és a pirogránit fejlődését és legszebb darabjait.
Részletek

Programajánló