Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Csontváry Múzeum

Pécs
További információ
A pécsi Csontváry Múzeum neoreneszánsz épületében található a magyar festészet talán legkülönösebb egyéniségének, Csontváry Kosztka Tivadarnak kiállítása.
A Csontváry Múzeum, egy neoreneszánsz épületben a festő művészetét időrend és stílus szerint, részekre bontva mutatja be. A sétát a tanulmányi rajzaival és a portré festményeivel indítjuk, ezt követően pedig áttérünk az érett korszakba, ahol kirajzolódik az egyedisége.
Megtekinthetőek többek között az olyan híres művei, mint a Baalbek, a Nagy Tarpatak a Tátrában vagy a Magányos cédrus. Festményről festményre haladva az érzelmek széles skáláját élhetjük át a melegségtől kezdve egészen a komorságig. A tárlat végére érve sokakban felmerül a kérdés, hogy az alkotó őrült vagy zseniális volt-e.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Pécs látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...