Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Dávodi Földvári-tó természetvédelmi terület

Dávod
További információ
A Dávodi Földvári-tó természetvédelmi terület nevét a tőle nyugatra lévő Földvár-dombon álló, ősi földvárról kapta, melynek nyomai máig fellelhetők.
Van az ország déli részén egy természetvédelmi terület, amely a Földvár-dombon álló ősi földvárról kapta a nevét. A Földvári-tó a környező vizekhez hasonlóan nagyszerű horgászhely volt, így érthető, hogy Dávodot több évtizeden át lakták a halászok családjaikkal, a 20. században pedig a helyi termelőszövetkezetek intenzíven hasznosították a tavat. A ’90-es években a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz került, melynek területi módosítása miatt néhány évvel később átkerült a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz. A tó és környéke igen gazdag vízi élővilággal büszkélkedhet, több mint 100 védett madárfaj él itt, többek között a cigányréce, a barna kánya és a rétisas, így a természetrajongóknak igazán jó úti cél.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Dávod látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Magyarok Nagyasszonya római katolikus templom
A műemléki védelem alatt álló, dávodi Magyarok Nagyasszonya római katolikus templomot késő barokk stílusban építették 1779-ben.
Részletek

Kanizsai Dorottya Múzeum
A Kanizsai Dorottya Múzeum a messze földön híres busójárás legrégebbi maszkjaival gazdagítva mutatja be Mohács és Magyarország déli népeinek ragyogó színeit.
Részletek

Csatatéri Emléktemplom
A mohácsi Széchenyi tér legmeghatározóbb épülete a Csatatéri Emléktemplom, más néven Fogadalmi templom.
Részletek

Busóudvar
A Busóudvarban az év minden napján meg lehet ismerni a több évszázados hagyományokkal bíró mohácsi busójárást.
Részletek

Mohácsi Városháza
A mohácsi Széchenyi tér keleti oldalán álló Városháza impozáns épületet Árkay Aladár tervezte.
Részletek