Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Denevér Tanösvény

Magyarhertelend
További információ
A Denevér Tanösvény bemutatja az Abaligeti-barlang környékének földtani érdekességeit, karsztjelenségeit, élővilágát, valamint az erdő természetes megújulását. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Fiatalok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A tanösvény útvonalát három, különböző nehézségű körtúra alkotja. A kis kör 2 km hosszú, 5 állomásból áll, körülbelül 1 óra alatt teljesíthető. A közepes kör 3 km hosszúságával, 7 állomásával nagyjából 2 óra alatt járható be, a nagy kör pedig 13 állomásból áll, 5 km hosszú, 3 óra alatt teljesíthető. Az Abaligeti-barlang bejárata mellett található kiindulópontnál található térkép alapján lehet választani az útvonalak között, azonban azok későbbi találkozási pontjánál módosítható a választott útszakasz. Az útvonalat a denevér jelzést követve lehet bejárni. A tanösvény állomásait fákra festett számok jelzik. Az adott állomáshoz tartozó információkat a tanösvényhez kiadott vezetőfüzet tartalmazza.

 

A Denevér tanösvény bejárását érdemes összekötni az Abaligeti-barlang meglátogatásával. A Mecsek természeti adottságainak mélyebb megismerésére a 2004 nyarán megnyílt, az Abaligeti-barlang bejáratának, valamint a denevér tanösvény kiindulópontjának közelében található Denevér Múzeum ad lehetőséget. A Denevér tanösvény, valamint a Denevér Múzeum is egész évben látogatható.

 

Közeli fürdő

A tanösvénytől nagyjából 15 percnyi autóútra található a magyarhertelendi fürdő, mely bel- és kültéri medencéivel, valamint wellness szolgáltatásaival az év minden szakaszában kitűnő kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget nyújt. A termálstrandon tizenegy bel- és kültéri medence, termálvizes ülőmedence, vízi és wellness szolgáltatások a család minden tagjának biztosítják a szórakozást, pihenést, kikapcsolódást. A szaunaparkban és az esti fürdőkön hangulatos programok várják a vendégeket minden pénteken és szombaton.