Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Denevérmúzeum

Magyarhertelend
További információ
Az abaligeti Denevérmúzeum egyedülálló tematikus bemutatóhelye a denevérek kevéssé ismert és misztikusnak tűnő világának. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: 500 - 1000

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A múzeum 2004-ben nyílt meg az Abaligeti-barlang szomszédságában. Az épületben egy kalandos séta közben megismerjük a denevérkutatás történetét és eszközeit, valamint a denevérek főbb magyarországi tartózkodási helyeit és vándorlási útvonalát is. Látványos, interaktív, gondolkodásra késztető installációk mutatják be a denevérek táplálkozási és szaporodási szokásait, az ember és a denevér testfelépítése közötti hasonlóságot, a repülő emlősök táplálkozását és élőhelyeit, a világon elforduló denevérfajok jellemzőit.

A múzeum ismeretanyagának áttanulmányozása segít a tévhitek, és a denevérekkel szemben esetlegesen meglévő ellenszenv legyőzésében.

 

A Denevérmúzeum megtekintése 25-30 percet vesz igénybe. 

 

Közeli fürdő

A múzeumtól nagyjából 15 percnyi autóútra található a magyarhertelendi fürdő, mely bel- és kültéri medencéivel, valamint wellness szolgáltatásaival az év minden szakaszában kitűnő kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget nyújt. A termálstrandon tizenegy bel- és kültéri medence, termálvizes ülőmedence, vízi és wellness szolgáltatások a család minden tagjának biztosítják a szórakozást, pihenést, kikapcsolódást. A szaunaparkban és az esti fürdőkön hangulatos programok várják a vendégeket minden pénteken és szombaton.