Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Deseda

Kaposvár
További információ
A Deseda, hazánk leghosszabb mesterséges tava, Kaposvártól északra található.
Az erdőkkel, mezőkkel ölelt környezet nemcsak a természet, hanem a vízi sportok rajongóit is élményekkel teli utazásra invitálja. A Toponárhoz közelebb fekvő részét a fiatalok, a sportolási és strandolási lehetőségeket keresők látogatják előszeretettel, míg Kaposfüred, Magyaregres és Somogyaszaló a nyugalomban feltöltődni vágyókat fogadja tárt karokkal. A Deseda létrehozásának története az 1970-es évekre tekint vissza, amikor a hasonló nevű patakot völgyzáró gáttal zárták el. A duzzasztás eredménye a ma látható 245 hektár területű tó lett, amely több mint 8 millió köbméter víz tárolására alkalmas. A horgászokat a kezdetektől vonzotta a környék, akiknek a horgára többek között süllő, harcsa, csuka, kárász, compó vagy ponty akadhat.

Nézzen körül a Deseda tó körül!

Mozgassa a 360 fokos képeket az egérrel (mobilon az ujjával).


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kaposvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Vasúti Emlékmúzeum
A kaposvári Vasúti Emlékmúzeum állandó kiállítása bemutatja a magyar vasút mozdonyait, motorvonatait és motorkocsijait. 
Részletek

Bádogos Ipartörténeti Kiállítás
A kaposvári Bádogos Ipartörténeti Kiállítás szerszámokat, fotókat, dokumentumokat és bádogos munkákat mutat be a régi időkből. 
Részletek

Rippl-Rónai Múzeum
Kaposvár legjelentősebb közművelődési intézményének, a Rippl-Rónai Múzeumnak az egykori Vármegyeháza ad helyszínt. 
Részletek

Vaszary Képtár és Vaszary Emlékház
Az országosan ismert kaposvári Vaszary Képtár kortárs időszaki képző- és iparművészeti kiállítások színhelye, míg a Vaszary Emlékház a festő életpályának különböző korszakait mutatja be.
Részletek

Zselici Tájvédelmi Körzet
A Duna–Dráva Nemzeti Parkhoz tartozó Zselici Tájvédelmi Körzet területe 8337 hektár, ebből fokozottan védett 140 hektár.
Részletek

Programajánló