Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Desedai Parkerdő és Arborétum

Kaposvár
További információ
A Desedai-parkerdő parkolókkal, gépkocsi beállóval, kiszolgáló egységekkel, játszóterekkel és tanösvényekkel várja az ideérkező látogatókat. A parkerdőhöz tartozik az igazán különleges, a tóba félszigetként benyúló 26 hektáros arborétumot is.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A fiatal botanikai gyűjteményben szinte minden hazai fafaj megtalálható, 73 lombos fafaj és 38 tűlevelű fajta. Az impozáns látványt nyújtó tűlevelűeket, hamis ciprusokat, tujákat és jegenyefenyőket sorokban és csoportosan ültették. Az arborétumban a külhoni fajok mellett olyan hazai őshonos fajok is megtalálhatóak, mint az ezüsthárs, a bükk, a nyír.
 

A millennium évében átadott a botanikai gyűjtemény a tanulást és a pihenést is szolgálja a szemet gyönyörködtető növényritkaságokkal.

 

A partról egy 100 méteres fahíd vezet át a félszigetre, ahol két sétaúton járhatjuk körbe az arborétumot; az egyik közvetlenül a vízpart vonalát követi 1,4 km hosszúságban, a másik körsétaútszerűen kanyarog a facsoportok között 1,7 km hosszan.
 

A Desedai-parkerdő régóta kedvelt kirándulóhely és horgászparadicsom. Kerékpárral, lóháton, és gyalogosan is körbejárható. A tó és környéke kiváló lehetőséget nyújt a sportolni vágyóknak.

 

Megközelítés

 

A 67-es főúton Kaposváron keresztül vagy északról Balatonszemes-Somogybabod irányából közelíthető meg gépjárművel. 

 

Tekintse meg az arborétum környékét az alábbi videóban!

 

 

 

Közeli fürdő 

A kaposvári fürdő sokoldalú élményfürdőzéssel, frissítő szaunavilággal, komplex gyógyászati, magas színvonalú uszodai- és strandszolgáltatással várja a fürdőzőket. A fedett élményfürdőhöz kapcsolódó kültéri élménymedence, valamint a 38 fokos pezsgőmedence sodrófolyosóval, nyakzuhanyokkal, víz alatti pezsgőlapokkal, oldalmasszázzsal és befúvókkal teljessé teszik a családi kikapcsolódást még kedvezőtlen időjárás esetén is. A fürdő szaunavilágában a vendégek igazi felfrissülést találnak. A fény- és az illatterápiás finn szauna, az infraszauna és a gőzkabin után taposó- és merülőmedence, vagy akár egy vérpezsdítő masszázs is a felüdülést szolgálja. A strand 17 féle látványelemmel és csúszdákkal várja a vendégeket. A kicsik külön gyermekmedencében fürödhetnek. Az önfeledt pancsolás öröméről a föléje épített árnyékoló gondoskodik. A fürdő területén lábtenisz, strandröplabda- és focipálya, játszótér és trambulin várja az idelátogató vendégeket.