Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Dinnyési-fertő Természetvédelmi Terület

További információ
A Gárdonyhoz tartozó Dinnyés nyugati határában helyezkedik el a Dinnyési-fertő Természetvédelmi Terület. 
A Dinnyési-fertő sokáig a Velencei-tó szerves része volt, a védett, biztonságos vizein és nádasaiban sok madár találta meg ideális fészkelő-, és táplálkozóhelyét. A mocsár mélyebb fekvésű részein homokdombok, félszigetek voltak, ahol a pásztorok megpihentették a jószágaikat. A Velencei-tó az utóbbi években felkapott lett a turisták körében, ami miatt a védett madarak elkezdtek kiszrorulni. Napjainkba elsősorban az őszi madárvonulás idején jelennek meg a hatalmas récetömegek, ezen kívül több ezer vadlúd gyűlik össze a vízen, a partjain pedig az Alföld egyes részeire jellemző sziki vegetációban gyönyörködhetünk.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Bory-vár
Székesfehérvár talán legkülönlegesebb építménye a Bory-vár, mely az örök szerelem jelképeként épült, 36 éven keresztül.
Részletek

Órajáték
A székesfehérvári Kossuth utcában található órajáték figurái a magyar történelem legendás királyait és jól ismert figuráit ábrázolják.
Részletek

Középkori Romkert - Nemzeti Emlékhely
A székesfehérvári Középkori Romkertben az egykori bazilika, a középkori Magyarország szakrális központjának szabadtéri romjai tekinthetők meg.
Részletek

Hiemer-ház
A Városház téri sarkon álló Hiemer-ház a XVIII. század második felében kialakított barokk-rokokó stílusával Székesfehérvár legszebb műemlékeinek egyike. 
Részletek

Szent István-székesegyház
A székesfehérvári Szent István-székesegyház Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa, elődjét még Géza nagyfejedelem alapította a 970-es években.
Részletek